AcasăGeneralRevoluție pe piața publicității outdoor: YOOH aduce ecrane digitale pe mașinile de...

Revoluție pe piața publicității outdoor: YOOH aduce ecrane digitale pe mașinile de ride-sharing

Sute de reclame digitale care se mișcă non-stop prin oraș, cu ajutorul flotelor de ride-sharing: acesta este cel mai nou produs de pe piata publicității outdoor din România, prezentat oficial ieri, agențiilor media. YOOH este o rețea dinamică de ecrane digitale mobile care se plimbă permanent prin Capitală. 100 de mașini cu asemenea ecrane performante parcurg zilnic mii de kilometri pe străzile din București și ruleaza spoturi care pot fi văzute de sute de mii de oameni. Ecranele sunt conectate la o aplicație web care operează o platformă software modernă și prietenoasă, ce poate administra campanii de promovare în doar câteva secunde.
 
Antreprenorul Adrian Ionescu, care a construit acest produs revoluționar, susține că a pornit de la o constatare simplă. “Viața de azi este într-o continuă mișcare. Dacă pâna acum aveam 2-3 lucruri de făcut într-o zi, azi avem 7-8. Suntem într-o permanentă criză de timp. Și suntem mereu pe drumuri. Mai precis, stăm foarte mult în trafic. Ne-am gândit să transformăm această situație din ceva care înseamnă timp pierdut intr-o oportunitate de business. Și ne-am dat seama că putem construi o platformă digitală de publicitate prin care să oferim brandurilor șansa de a profita de acest timp pentru a interacționa cu consumatorii.”
 
Alături de alți parteneri, Ionescu a investit sute de mii de euro în cele mai noi ecrane digitale cu o rezoluție performantă și în aplicația software care foloseste tehnologii de ultimă generație, pentru a oferi clienților cele mai elocvente date despre performanța spoturilor rulate. Datele sunt  optimizate permanent, iar toate difuzările de reclamă din platforma YOOH vor fi certificate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). YOOH promite clienților săi servicii premium precum raportarea în timp real a numărului de difuzari si a impresiilor, vizualizarea pe hartă  a fiecărei reclame și impresii ce conține date demografice sau targetarea audienței preferate.
 
Din această primăvară, YOOH operează cu 100 de mașini în București, folosind flote de ride-sharing Uber și Bolt. Lunar se parcurg, în medie, 500 de mii de kilometri pe care rulează reclamă, ceea ce înseamnă un volum uriaș de circa 8 milioane de spoturi. De luna aceasta, compania s-a extins cu 20 de mașini în Constanța. Din toamnă, alte 20 de mașini vor începe să opereze în Cluj, iar în primul semestru al anului viitor flota va fi extinsă cu încă 100 de vehicule dotate cu ecrane digitale.
 
Compania lucrează și la un modul de măsurare a audientei bazat pe solutia de localizarea inteligentă real-time, dezvoltată pentru prima dată în Europa în parteneriat cu unul din cei mai mari operatori mobile, Orange. Pentru a măsura datele de audiență, YOOH va folosi localizarea prin GPS a ecranelor și,  în acelasi timp, locația utilizatorilor de mobil ce sunt în apropierea rezonabilă a ecranul LED din trafic. “Vom putea livra astfel, sperăm noi într-un interval de cîteva luni, date demografice precum distribuția pe sex, vârstă sau tipul de telefon folosit și venit, totul intr-o solutie care indeplineste toate standardele GDPR. Iar clienții noștri vor avea posibilitatea de a targeta geografic campanii folosind soluția de geofencing și își vor monitoriza real-time campaniile și a spoturile direct din ecranul principal”, afirmă Adrian Ionescu.
 
YOOH se defineste drept cel mai modern instrument de outdoor digital, capabil să ofere cel mai bun cost per mia de vizualizări de pe piața românească. Și asta pentru că în marile orase precum București, unde viteza medie în trafic este de circa 22 de kilometri pe oră, șansele de a vedea cel puțin odată o reclama digital în decursul unei călătorii cresc exponential, de la o lună la alta, pe măsura vânzărilor de pe piața auto.

Ultimele Articole