Rezumat bursier: BET-FI revine pe plus la final

0

Piaţa a debutat pe corecţii de până la 2% pe SIF-uri. Scăderile s-au temperat pe pracursul, iar finalul a adus reveniri importante. Datele peste estimări venite de peste Ocean au impulsionat intrarea la cumpărare şi pe piaţa de la Bucureşti.

BET-FI a închis cu un uşor avans de 0,2%, însă pe parcursul zilei s-a apropiat de 28 de mii de puncte. Dintre SIF-uri acţiunilor SIF Oltenia au închis pe plus, de 1,3% la 1,54 lei. Lichiditatea pe SIF Oltenia a depăşit 6 milioane de lei. Tot pe creşteri au închis titlurile SIF Moldova, care au revenit la 1,32 lei.

BET a închis însă pe scăderi de o jumătate de procent, dar s-a menţinut peste 5 mii de puncte. În componenţa acestuia pe scăderi au închis acţiunile din sectorul bancar şi petrolier. Acţiunile BRD au pierdut sub 1% şi au închis la 14,7 lei. La Banca Transilvania, scăderea a fost apropiată, iar preţul a fost stabilit la 2,11 lei. Acţiunile Petrom s-au depreciat cu un procent, la 27,8 bani, după ce compania a publicat date în creştere legate de producţia pe trimestrul 4 din 2009.

Uşoare creşteri au avut acţiunile Transgaz, Transelectrica, Azomureş şi Biofarm.

Titlurile Erste Bank au pierdut mai mult decât media pieţei, peste 2%. Preţul a coborât la 115,5 lei.

Lichiditatea de pe întreaga piaţă s-a apropiat de 13 milioane de euro, împărţită egal între acţiuni şi obligaţiuni.