Rezumat bursier: Creşteri generalizate pe bursă (video)

0

Piaţa s-a înscris pe un trend crescător încă din deschidere. Nici nehotărârea de pe pieţele europene din prima parte a zilei şi nici amânarea avizului privind pragului la SIF-uri nu i-au speriat pe investitori.

Indicele societăţilor de investiţii a câştigat peste 5% fiind la un pas de a închide la pragul de 25 de mii de puncte, un maxim al ultimelor 11 luni. Doar la ora prânzului creşterea s-a temperat pe sif-uri după ce Comisia Juridică din Senat a amânat avizarea proiectului de lege privind modificarea pragului de deţinere la SIF-uri.La scurt timp, sif-urile şi-au reluat creşterea.

SIF Muntenia a înregistrat cel mai bun avans de peste 6% iar SIF Oltenia a dominat lichiditatea cu 6,5 mil lei.

În sectorul petrolier, SNP a urcat cu 4% pe rulaje de 2 milioane de lei, o bună parte din titluri fiind transferate în deschiderea şedinţei.

În sectorul bancar, deschiderea şedinţei a aparţinut BRD care a urcat cu peste 3% şi a reuşit să-şi menţină avansul. Finalul de şedinţă a fost al Băncii Transilvania care, după o evoluţie ştearsă a urcat cu peste 2,5%.

La nivelul pieţei au ieşit în evidenţă acţiunile Dafora prin creştere de peste 12% şi volume de peste 1 milion de lei şi Zentiva care a mişcat peste 1,5 milioane de lei. Lichiditatea pe bursă s-a ridicat la 7,5 mil de euro.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel