Rezumat bursier: Petrom mai câştigă 3%, până la un nou maxim (VIDEO)

Scăderile din prima oră a zilei au depăşit unu la sută pentru BET şi BET-FI. Ulterior, însă declinul s-a temperat iar finalul a adus un avans de 0,7% pentru BET şi scăderi de 0,1% la BET-FI. Lichiditatea pe acţiuni a fost una bună, de peste 6 mil-de euro piaţă a fost uşor mai redusă faţă de ziua precedentă.

SIF-urile au fost printre cele mai tranzacţionate acţiuni, dar au închis foarte aproape de preţurile de referinţă. SIF Muntenia a fost singura pe minus la final, iar preţul coboară la 90,5 bani. La SIF Oltenia preţul rămâne la 1,78 de lei, iar valoarea schimburilor a fost cea mai bună din piaţă, de peste 6 milioane de lei. La SIF Moldova preţul, de 1,51 lei rămâne neschimbat.

Titlurile Petrom s-au remarcat printr-un nou vârf în ultimul an şi închid la 33,6 bani. Avansul de 3,4% a venit în urma a aproape 500 de schimburi, cu 12,5 milioane de acţiuni.

Emitenţii din sectorul energetic au închis, în general pe verde. Peste 2% a fost avansul înregistrat de Transelectrica, iar preţul urcă la un nou vârf, 19,5 lei. Corecţii de sub un procent au fost, în schimb, pe bănci. BRD şi Banca Transilvania au închis pe uşoare scăderi, pe rulaje de peste 1 milion de lei. Mai mult au pierdut acţiunile Erste Bank, dar pe tranzacţii mici, de sub 300 de mii de lei.

Titlurile de stat au generat tranzacţii de 24 de milioane de euro. Randamentele au coborât chiar sub 6,5%

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed