Rezumat bursier: Transgaz a fost cel mai căutat emitent de la BVB de vineri

Şedinţa de la Bucureşti a început mixt, iar volatilitatea a fost una redusă pe parcursul întregii zile. Cei mai mulţi emitenţi listaţi, 35, au închis pe teritoriu negativ. 11 au fost pe plus şi 7 au stagnat. Rulajele au fost de 2 ori mai mici faţă de media din acest an.

Cea mai bună lichiditate a fost înregistrată de Transgaz, 2,6 milioane de lei, rulaj realizat aproape în totalitate în prima oră a şedinţei. După aprecieri şi de 4%, Transgaz închide cu un plus de doar 0,4%, la cel mai mare preţ din ultimul an, 259,1 lei.

Interes ridicat a fost în debut atât în cazul Petrom, cât şi Transelectrica, după ştirea conform căreia statul intenţionează să crească free-floatul la aceste societăţi. Transelectrica a închis cu un plus de aproape 2% la 21,6 lei, maximul ultimului an.
Petrom a testat pe parcursul zilei atât variaţii pozitive cât şi negative. Finalul însă a determinat corecţii de 0,6% iar preţul de referinţă a fost stabilit la 35,1 bani.

3 din cele 5 SIF-uri au generat tranzacţii de peste 1 milion de lei. SIF Banat Crişana a fost cea mai tranzacţionată aici. Preţul coboară cu 1,2%, până la 1,63 de lei. SIF Oltenia s-a depreciat cu 1% până la 1,94 de lei.

Băncile au generat rulaje mici, iar finalul adduce variaţii mici. Banca Transilvania a stagnat. BRD a plusat 0,65%, iar în cazul Erste Bank au fost scăderi de un procent.
Bilanţul săptămânii indică o consolidare a pieţei de la Bucureşti. Indicele general a pierdut 0,5% în ultimele 5 şedinţe, BET-FI 0,3%, iar indicele sectorial energetic a plusat 0,6%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed