AcasăExterneROGOZIN i-a atacat și pe moldoveni: "Un fel de țigăneală"

ROGOZIN i-a atacat și pe moldoveni: “Un fel de țigăneală”

Conform presei din Republica Moldova, în timpul unui interviu oferit postului de televiziunea Rossia 24, Rogozin ar fi făcut o serie de afirmaţii depreciative la adresa unui grup de angajaţi diplomatici moldoveni cu care Moscova a purtat discuţii despre tranzitul mijloacelor de transport, despre comerţul cu mere şi vinuri şi problema migraţiei.

 

”Cu o jumătate de an în urmă, a venit la noi o delegaţie guvernamentală din Moldova. Cum să vă spun, un fel de ţigăneală, vă spun deschis. Şi au cerşit pentru ei tot felul de fleacuri: şi despre tranzitul mijloacelor de transport, în ceea ce ţine de livrarea merelor şi vinurilor, în problema migraţiei. Au încercat să obţină acordul nostru”, a declarata Rogozin, potrivit cotidianului Timpul.

 

În acelaşi interviu, vicepremierul de la Kremlin vorbeşte despre diplomaţii ruşi ca fiind nişte ”oameni nobili” ce ”nu doresc să afecteze interesele oamenilor simpli din Moldova”.

Vineri, avionul care îl transporta pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut ajunge vineri în Republica Moldova pentru că nu a primit autorizaţia de a survola România. Dmitri Rogozin a denunţat sâmbătă interdicţia de survol decisă de România, acuzând autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avionul cu care se deplasa, transmiţându-le autorităţilor române să se aştepte la o ripostă.

 

 

 

Ultimele Articole