„Romania se afla in cea mai buna conjunctura din ultimii ani”

‘În momentul de față, România se află în cea mai bună conjunctură pe care a avut-o în ultimii 6 — 7 ani, de la debutul crizei. (…) Cred că se simte deja și un alt nivel de stabilitate generală. România este înscrisă pe o traiectorie care pare mai stabilă decât cele din ultimii zece ani’, a declarat marți seară Aurelian Dochia, în cadrul unei conferințe organizată de Camera de Comerț Româno — Germană.

În opinia sa, România a reușit să treacă cu succes printr-un program de stabilizare, care a inclus și măsuri de austeritate și care poate fi considerat un succes la nivel european.

Potrivit lui Dochia, însă, economia României continuă să prezinte riscuri legate de factori interni dar și externi. Printre factorii interni care pot genera riscuri, Aurelian Dochia menționează eventuale schimbări la nivel politic, încetarea acordului cu FMI care, într-o anumită conjunctură externă, poate mări vulnerabilitatea economiei românești, măsuri pripite de politici economice, cum ar fi reducerea fiscalității, care, deși ar trebui să stimuleze creșterea, riscă să producă dezechilibre bugetare și instabilitate.

Riscurile legate de factori externi, luate în calcul de Aurelian Dochia, sunt tensiunile geopolitice legate de conflictul din Ucraina, care slăbesc încrederea investitorilor și deteriorează perspectivele de creștere în Europa, continuarea crizei grecești, dar și consecințele măsurilor de politică economică luate de marile economii ale lumii — ,Statele Unite, Japonia, China.

 

Citiți mai multe pe Agerpres.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed