x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(7) "telecom"

RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RCS&RDS, operator cu cele mai mici preturi la telefonia mobila pe piata locala, 'a solicitat autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) autorizarea aplicarii unei suprataxe pe o perioada de 12 luni pentru serviciile de comunicatii utilizate de clientii proprii in roaming in UE/SEE', au precizat marti pentru HotNews.ro oficialii autoritatii, care analizeaza in prezent aceasta cerere.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2017, 5:52 | Actualizat: 14.06.2017, 5:52

 ‘Conform regulamentului european’, spune ANCOM, ‘furnizorii care nu pot sustine comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autoritatii nationale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa in plus fata de tarifele nationale, inca de la primul minut/SMS/MB consumat in roaming in UE/SEE’.

 

 • ANCOM a primit si analizeaza cererea RCS & RDS prin care solicita Autoritatii autorizarea aplicarii unei suprataxe pe o perioada de 12 luni pentru serviciile de comunicatii utilizate de clientii proprii in roaming in UE/SEE. ANCOM va face publice rezultatele analizei dupa ce aceasta va fi finalizata si comunicata furnizorului.
 • Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot sustine comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autoritatii nationale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa in plus fata de tarifele nationale, inca de la primul minut/SMS/MB consumat in roaming in UE/SEE.“, au raspuns marti, 13 iunie, oficialii ANCOM unei solicitari transmise de HotNews.ro.

 
HotNews.ro a solicitat un punct de vedere si catre RCS&RDS si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

 

 • DIGI, compania mama a RCS&RDS, si-a avertizat investitorii inainte de listare, ca isi vede pus in pericol modelul de business prin eliminarea tarifelor de roaming