AcasăExterneRusia a făcut liste negre cu ucrainenii care trebuie uciși sau trimiși...

Rusia a făcut liste negre cu ucrainenii care trebuie uciși sau trimiși în lagăre

Statele Unite au avertizat ONU că Rusia face liste negre cu ucrainenii ce trebuie eliminați în cazul unei invazii, potrivit unei scrisori oficiale către Națiunile Unite consultate duminică de AFP.

Statele Unite au “informații credibile că forțele rusești întocmesc liste cu ucraineni care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în cazul unei ocupații militare” a Ucrainei, se arată în scrisoarea adresată Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Scrisoarea invocă, de asemenea, “informații credibile” privind utilizarea forței pentru “dispersarea demonstrațiilor pașnice” sau a altor forme de opoziție din partea societății civile ucrainene, adaugă scrisoarea, semnată de Bathsheba Nell Crocker, ambasadorul SUA la ONU la Geneva.

Diplomatul american avertizează că o invazie rusă în Ucraina ar putea duce la abuzuri, cum ar fi răpiri sau tortură, și ar putea viza dizidenții politici.

Secretarul de stat american Antony Blinken a repetat din nou duminică că Rusia este “pe punctul” de a invada Ucraina, ceea ce Moscova neagă, în pofida mobilizării a 150.000 de soldați la frontieră.

Serviciile secrete americane au informații că forțele rusești au primit ordin să invadeze Ucraina, iar comandanții diverselor trupe fac planuri de detaliu privind atacul, scrie CBS News.

Ultimele Articole