AcasăExterneRusia a luat țeapă cu dronele iraniene - oficial american

Rusia a luat țeapă cu dronele iraniene – oficial american

Rusia s-a confruntat cu “numeroase eșecuri” cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran în această lună pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, potrivit unui înalt oficial al administrației americane, citat de Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că Statele Unite ale Americii evaluează că Rusia a primit vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seria Mohajer-6 și Shahed pe parcursul mai multor zile în luna august.

Oficialul a spus că este probabil ca aceste livrări să facă parte dintr-un plan al Moscovei de achiziționare a sute de drone.

“Evaluăm că Rusia intenționează să folosească aceste drone iraniene, care pot efectua atacuri aer-sol, război electronic și țintire, pe câmpul de luptă din Ucraina”, a declarat oficialul.

SUA au avertizat că Rusia primește drone din Iran

În iulie, consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat reporterilor că Statele Unite dețin informații care arată că Iranul se pregătește să furnizeze Rusiei câteva sute de drone.

Ministrul iranian de externe a asigurat Ucraina că ţara sa nu intenţionează să vândă drone Rusiei.

Luna trecută, administrația Biden a publicat imagini din satelit care indică faptul că oficiali ruși au vizitat aerodromul Kashan pe 8 iunie și 5 iulie pentru a vedea dronele iraniene.

Ministrul iranian de externe, Hossein-Amir Abdollahian, a declarat luna trecută că Teheranul are “diverse tipuri de colaborare cu Rusia, inclusiv în sectorul apărării”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.