Rusia acuză Occidentul că vrea un conflict armat cu Moscova

Se adâncesc posibilitățile privind izbucnirea unui conflict militar major. Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, susține că țările occidentale oscilează între un război hibrid şi un conflict armat deschis cu Moscova.


„Evenimentele din Ucraina demonstrează că Occidentul încearcă să oscileze la limita între acţiuni hibride şi un conflict armat deschis cu ţara noastră pentru care nu încetează să se pregătească”, a declarat Nikolai Patruşev vineri, la Taşkent, într-o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din ţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO).

Totodată, acesta a mai adăugat și că Washingtonul creează o situaţie similară în jurul Chinei, „aşa cum a demonstrat recenta provocare a SUA în Taiwan”.

El acesta a acuzat și Ucraina de atacuri asupra centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de trupele ruse, avertizând că, dacă bombardamentele vor duce la o catastrofă, consecinţele acesteia se vor resimţi în „fiecare colţ al lumii”.

„Washingtonul, Londra şi acoliţii lor vor purta întreaga responsabilitate pentru aceasta”, a declarat Patruşev, citat de Interfax.

„Washingtonul şi aliaţii săi regionali, în primul rând Londra, promovează proiecte exclusiv benefice unui grup restrâns de ţări privind extinderea blocurilor militare existente şi crearea unora noi în diferite regiuni ale lumii”, a mai spus el.

Patruşev a reiterat deja un cunoscut narativ al Moscovei că, în cursul actualei „operaţiuni militare speciale”, Rusia luptă împotriva regimului de la Kiev, care „a ajuns ilegal la putere cu sprijinul Occidentului” în 2014.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri