AcasăExterneRusia dezbină agricultura din Republica Moldova cu ajutorul fugarului Ilan Șor! Se...

Rusia dezbină agricultura din Republica Moldova cu ajutorul fugarului Ilan Șor! Se acceptă produse doar din fieful interlopului

Rusia îl folosește pe interlopul-politician Ilan Șor, fugit din Republica Moldova după o condamnare în primă instanță într-un dosar de corupție, pentru a dezbina piața agricolă din țară, potrivit presei moldovene.

Astfel, deși guvernul de la Moscova a interzis exportul pe piața rusă pentru fermierii moldoveni, în ultimele două luni a dat derogări speciale pentru producătorii înregistrați în Orhei, fieful lui Ilan Șor, potrivit Jurnal.md.

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă, Rosselkhoznadzor, a anunțat joi că a permis importul de fructe și legume pentru încă patru agenți economici din Orhei, după ce în urmă cu o săptămână deschise ușa pentru alte trei firme din Orhei.

Deciziile Rusiei au venit după ce doi deputați din partea Partidului Șor au efectuat o vizită la Moscova, unde au avut o întrevedere cu reprezentanți ai Dumei de Stat a Federației Ruse. Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că reprezentanții Partidului Șor au mers în Rusia nu pentru a încerca să rezolve problemele cetățenilor, ci pentru a „vinde ideea de destabilizare” în Republica Moldova și a-i convinge pe cei de la Moscova că sunt un partid pro-rus.

Mai mult: fugarul Ilan Șor și-a programat o ședință online cu fermieri din toată țara, pe care reprezentanții partidului acestuia îi invită la Primăria Orhei și le promite că li se vor rezolva problemele cu exportul. Mai exact, agricultorilor li s-ar propune să se înregistreze la Orhei ca să poată și ei exporta în Federația Rusă, potrivit publicației Jurnal.

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, a atras atenția asupra acestei situații, blamând guvernarea că a adus agricultorii în situația de a merge umili la Șor după ajutor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.