Rusia vrea studenți din România. Cerințe minime. Cine se oferă?

Rusia încearcă să îi convingă pe liceenii şi studenţii din România să meargă la studii în Federaţia Rusă, la Moscova sau Sankt Petersburg.

”Dragi prieteni, dacă doriți să studiați limba rusă și în același timp să vizitați una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, atunci nu ratați această oportunitate.
Programul de Burse în Rusia vă oferă posibilitatea să vă înscrieți la cursuri de limba rusă (chiar de la nivelul 0), și în același timp să vizitați Moscova.
Pentru a beneficia de programul de burse trebuie să vă înregistrați pe platforma education-in-russia.com până pe 15 decembrie 2023 și să vă alegeți un program fie de scurtă durată (școli de vară), fie program de lungă durată (Licență, Master, Doctorat)”, au scris pe Facebook reprezentanții Ambasadei Rusiei în România.

Ministerul de Externe a transmis că România condamnă războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și că țara noastră s-a alăturat statelor care au sancționat țara condusă de Putin, „precum și revizuirea drastică, în sensul restrângerii cuprinzătoare sau suspendării, a interacțiunii bilaterale cu Federația Rusă”.

Deși, acordurile dintre cele două guverne privind cooperarea bilaterală în domeniul culturii, artei și educației sunt în vigoare, „cooperarea efectivă în domeniul cultural-științific și în domeniul învățământului este suspendată la ora actuală”, a precizat MAE.

„Prin urmare, date fiind atât situația de securitate, cât și poziția României de condamnare a Federației Ruse ca stat agresor în raport cu Ucraina, precum și demersurile de izolare pe plan internațional a acestei țări, MAE recomandă ferm evaluarea ofertelor de studiu sus-menționate cu maximă atenție și mai ales cu luarea în considerare a tuturor aspectelor menționate anterior”, a mai transmis MAE.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed