Rușii ar fi adus crematoriul mobil în Mariupol pentru a șterge urmele crimelor

0

Crematoriul mobil adus de trupele rusești ar fi început să fie folosit miercuri în Mariupol pentru a șterge urmele crimelor de război, a declarat primarul portului Vadim Boychenko citat de Nexta.

Potrivit acestuia, este posibil ca zeci de mii de oameni să fi murit în Mariupol și să fie incinerați pentru a șterge urmele crimelor comise de sodalții ruși.

Numărul mare de victime ar fi motivul pentru care Rusia nu este de acord cu un plan umanitar de evacuare, în condițiile în care Turcia s-a oferit să recupereze oamenii captivi pe cale maritimă.

Afirmațiile primarului din Mariupol vin după ce lumea întreagă a fost zguduită în aceste zile de mascarul de la Bucha, în vreme ce Rusia a negat crimele de război, susținând că ar fi vorba despre o înscenare a armatei ucrainene. Peste 300 de civili ar fi fost uciși în Bucha, din informațiile disponibile la acest moment.

După retragerea trupelor rusești, au fost găsite cadavre pe străzi și o groapă comună lângă biserică. Oamenii ar fi fost legați și împușcați, unii în ceafă, după modelul execuțiilor.

Pe de altă parte, miercuri, peste 500 de oameni au fost evacuați din Mariupol spre Zaporojie în cadrul unei misiuni umanitare a Crucii Roșii.

Sosirea convoiului de autobuze și autoturisme în Zaporojie, transportând sute de oameni care au suferit enorm și care acum sunt în siguranță, este o imensă ușurare pentru noi, a spus șeful delegației Crucii Roșii Pascal Hundt, citat de The Guardian.

Acesta a adăugat că miile de civili care sunt în continuare captivi în portul strategic au nevoie de asistență umanitară.