x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(8) "software"

Rușii de Kaspersky Lab fac acuzații grave la adresa Microsoft

Kaspersky Lab, o companie rusă specializată în securitatea cibernetică, a depus marţi o plângere în care acuză gigantul american Microsoft de concurenţă neloială, transmit Reuters şi site-ul rt.com.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.06.2017, 16:36

Plângerea a fost depusă la Comisia Europeană (CE) şi la Oficiul Federal Antimonopol din Germania. Reprezentanţii CE au confirmat că au primit plângerea Kaspersky, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

 

Kaspersky susţine că Microsoft abuzează de poziţia sa dominantă pe piaţă pentru a nu permite accesul producătorilor independenţi de software antivirus, forţând utilizatorii programului Windows 10 să folosească softul propriu Windows Defender şi creând obstacole în calea firmelor care vor să intre pe piaţă.

 

‘Aceste acţiuni ale Microsoft au dus la o protecţie mai redusă pentru utilizatori, limitând dreptul lor de a alege, şi la pierderi financiare pentru utilizatori şi companiile specializate în securitatea cibernetică’, se arată în comunicatul Kaspersky.

 

Reprezentanţii Microsoft nu au fost disponibili pentru comentarii.

 

Anul trecut, Autoritatea Antimonopol din Rusia a deschis o investigaţie în urma acuzaţiilor conform cărora Microsoft ar fi forţat clienţii să folosească propriul software antivirus. Gigantul american a negat acuzaţiile.