AcasăNEWSRușii de rând s-au cam săturat de război. "Mobilizarea parţială" – principalul...

Rușii de rând s-au cam săturat de război. “Mobilizarea parţială” – principalul motiv

Sprijinul din partea opiniei publice în Rusia pentru campania militară în Ucraina „scade semnificativ”, a estimat Ministerul britanic al Apărării, scrie The Guardian.

Potrivit datelor, 55% dintre ruşi sunt în favoarea tratativelor de pace cu Ucraina şi doar 25% afirmă că sprijină continuarea conflictului, potrivit media ruse citate de Ministerul Apărării.

În ciuda eforturilor autorităţilor ruse de a controla informaţia, conflictul a început să afecteze mulţi ruşi din septembrie prin “mobilizarea parţială”.

“Având în vedere că este improbabil ca Rusia să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin”, arată ministerul Apărării.

Între timp, Ucraina aplică sancţiuni împotriva a 10 clerici de rang înalt care ar avea legături cu o biserică pro-Moscova pe motiv că au fost de acord să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie ruse sau au justificat invadarea de către Moscova, a declarat serviciul de securitate, scrie Reuters.

Anunţul făcut sâmbătă este cel mai recent dintr-o serie de măsuri împotriva unei filiale ucrainene a Bisericii Ortodoxe, legată istoric de Moscova. Biserica Ortodoxă din Rusia susţine războiul.

Serviciile de securitate au declarat că cei 10 clerici au convenit în mod diferit să coopereze cu autorităţile de ocupaţie, au promovat naraţiuni pro-ruse şi au justificat agresiunea militară rusă în Ucraina.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.