Şantierul Naval Damen din Galaţi concediază 600 de oameni

„Până la sfârşitul acestui an, 574 de salariaţi vor părăsi unitatea în două tranşe: 244 în perioada august-septembrie şi 330 în octombrie”, a declarat, vineri, liderul sindical de pe platforma şantierului naval gălăţean, Valentin Gheorghe.

Potrivit aceleiaşi surse, 60% din personalul care urmează să fie disponibilizat provine din fluxul de producţie, în timp ce restul de 40% lucrează în sectoarele conexe activităţii de producţie.

În luna mai, Şantierul Naval Damen notificase Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Galaţi că intenţionează să opereze concedieri colective, însă numărul anunţat atunci era de aproape trei ori mai mic: 211 salariaţi.

Indiferent de numărul muncitorilor care vor părăsi şantierul naval gălăţean, societatea le va acorda acestora plăţi compensatorii. Cuantumul lor face, însă, obiectul unor discuţii între patronat şi sindicat. Contractul colectiv de muncă al societăţii prevede că fiecare salariat concediat trebuie să primească patru salarii compensatorii egale cu ultima leafă încasată, dar liderii sindicali susţin că această clauză este veche şi trebuie renegociată înainte de a fi aplicată.

În prezent, în Şantierul Naval Damen din Galaţi lucrează 2.800 de oameni

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed