Sarkozy l-a remaniat pe ministrul Muncii, Xavier Darcos (VIDEO)

Francezii au confirmat duminică, în al doilea tur al alegerilor regionale, votul-sancţiune împotriva majorităţii de dreapta a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Stânga şi aliaţii săi ecologişti vor conduce în continuare majoritatea regiunilor franceze, după ce au obţinut, la nivel naţional, 53,8% din sufragii, faţă de 35,5% cât are partidul prezidenţial UMP şi aliaţii săi.

 În consecinţă, Sarkozy a făcut un pic de ordine în guvern: l-a reechilibra, fără să-l buverseze, după cum remarcă presa. Adică, ministrul muncii, Xavier Darcos, care a eşuat lamentabil în fieful său din Aquitania, a părăsit cabinetul Fillon şi a fost înlocuit de Eric Woerth. Preşedintele connsideră că Darcos, un apropiat al său, nu mai are nici prestigiul nci forţa necesare gestionării delicatei reforme a pensiilor.

 În locul lui Woerth, la ministerul pentru Buget a fost numit François Baroin, un partizan al fostului preşedinte Jacques Chirac. Cooptarea lui Baroin este o dovadă că Sarkozy îşi doreşte în guvern şi reprezentanţi ai partidului său până acum foarte critici la adresa politicii sale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed