AcasăPoliticScandal de amploare în USR Iași. Chichirău este acuzată de practici „comuniste”

Scandal de amploare în USR Iași. Chichirău este acuzată de practici „comuniste”

Liderul filialei municipale USR Iasi, deputatul Filip Havarneanu, sustine ca situatia din USR Iasi este „demna de un film SF, legata de comunism”, el acuzand ca toti banii din conturi sunt cheltuiti de sefii organizatiei judetene „pentru a nu lasa nimic celor care vin din urma”. Totodata, Filip Havarneanu cere interventia conducerii partidului in legatura cu situatia tensionata din USR Iasi, el precizand ca toti membrii incomozi sunt dati afara de pe grupurile interne de comunicare ale filialei iesene.

„Am tacut din gura prea mult sperand ca lucrurile se vor rezolva, dar cand se ajunge prea departe nu se mai poate. Avem la Iasi o situatie demna de un film SF, legata de comunism.

Cumparam masini, scaune de mii de euro, renovam o cladire unde avem chirie pe zeci de mii de euro si multe altele pentru ca BJ (Biroul Judetean – n.r.) Iasi pierde controlul, asa ca au ales sa cheltuiasca toti banii, aproape 200 de mii euro ca sa nu lase nimic celor care vin din urma”, sustine deputatul Filip Havarneanu, pe unul dintre grupurile nationale de comunicare ale USR.

Totodata, el afirma ca Nicolae Tanasa, fratele actualului lider al filialei judetene, impreuna cu deputatul Cosette Chichirau, i-ar fi dat afara de pe grupurile interne pe toti cei care au adus critici la adresa lor.

„Fratele geaman al presedintelui BJ, fost vicepresedinte al filialei judetene, alaturi de doamna Cosette Chichirau, s-au apucat de dat afara toti oamenii care sunt impotriva lor pe grupuri. Presedintele BL (Biroului Local – n.r.), senatori, deputati, liderul CL Iasi, membrii Biroului Local au fost toti suspendati de pe grupuri (impreuna cu multi altii)“, afirma seful organizatiei municipale Iasi a USR.

El sustine ca spera ca Biroul National USR sa intervina, motivand ca tot „ce se intampla la Iasi nu e ok”.

 

Havarneanu dezvaluie ca filiala pe care o conduce nu are acces la baza de date cu membrii care s-au inscris in ultima vreme in USR si ca nu se mai tin sedinte de Birou Judetean.

Liderul organizatiei judetene USR Iasi, Stefan Tanasa, a declarat pentru News.ro ca acuzatiile aduse sunt nefondate, el precizand ca respectarea statutului, principiilor si valoprilor USR sunt elemente de la care nu va face rabat.

„Este fals tot ce se spune. Filiala USR pe municipiu este cea care nu are activitate. In plus, am avut situatii in care parlamentari USR nu-si plateau cotizatia si riscau sa fie exclusi din partid. Cat priveste bugetul organizatiei, in aceste zile il definitivam. Vinerea trecuta l-am prezentat, iar pana saptamana viitoare asteptam amendamente, apoi il votam in conditii de transparenta”, a declarat seful filialei judetene, Stefan Tanasa.

Ultimele Articole