Scandal în sportul autohton! Ania Caill, schioarea de top a României, refuzată la Jocurile Olimpice

Sportiva Ania Caill și antrenorul ei, Ioan Achiriloaie, au fost chemați miercuri la Federația Română de Schi pentru a fi sancționați după ce au contestat, verbal, lipsa ei de pe lista pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, 2022. Conform unei declarații făcută de Ioan Achiriloaie, chiar în momentul când se decide sancționarea lor, ”conducerea federației naționale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă”.

 

De altfel, Caill și Achiriloaie au trimis o informare de presă în timpul ședinței Comisiei de Disciplină a FR Schi, în care se discută sancționarea lor, cu doar două zile înaintea dead-line-ului pentru transmiterea lotului extins de sportivi pentru cursele de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Mai exact, Caill și Achiriloaie nu au primit nicio informare despre participarea la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, deși lista preliminară va fi stabilită peste două zile.

Iată informarea transmisă presei de câtre Ania Caill și Ioan Achiriloaie:

Conducerea federației naționale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă

”Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este refuzată din nou de șeful federației naționale de specialitate, în cea mai nouă etapă a unui scandal perpetuu.
Ania Caill, sportivă cu dublă cetățenie, română și franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generației actuale de schiori și schioare care pot concura la nivel internațional pentru România.
Cu toate astea, din motive necunoscute, multe inventate și deseori hilare, Federația Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile deja, să se achite de singura ei sarcină față de sportivă: să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiții interaționale de schi alpin.
Federația națională preferă să trimită la aceste competiții sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel șansele și așa mici ale României la obținerea unor rezultate internaționale notabile.
Conflictul dintre sportiva Caill și conducerea federației de specialitate – unul fara sens din punctul nostru de vedere – este unul mai vechi. Înainte de majoritatea competițiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei și clubul Corona Brașov la care este legitimată au stat până în ultimul moment așteptând decizia firească a șefului federației, Puiu Gaspar: înscrierea unui lot de atleți care s-o cuprindă și pe Ania Caill, sportiva noastră cu cele mai bune rezultate, aflată acum la apogeul carierei.
Ania Caill este pregatită de singurul schior român care a concurat în probele de viteză în Cupa Mondială în ultimii ani, Ioan Valeriu Achiriloaie.
La ora transmiterii acestei invitații de presă, Ania Caill și Ioan Valeriu Achiriloaie se află în fața Comisiei de Disciplină a Federației de specialitate, unde se discută sancționarea lor, cu doar două zile înaintea dead-line-ului pentru transmiterea lotului extins de sportivi pentru cursele de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.
În cursul zilei de astăzi, miercuri, 13 octombrie 2021, la ora 17.00, sportiva Ania Caill și managerul sportiv Ioan Valeriu Achiriloaie vă invită la o conferință de presă în care își vor prezenta situația și vor răspunde întrebărilor presei.
Așteptăm, așadar, reprezentanții presei la Hotelul Hilton din București, sala Vivaldi I, începând cu ora 16.45.
De bună seamă, îi invităm și reprezentanții Federației Române de Schi-Biatlon, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ai Ministerului Tineretului și Sport, pentru o discuție cu faptele pe masă.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed