Schimbări pe scena politică din SUA. Kevin McCarthy a fost ales speaker al Camerei Reprezentanţilor

0

Republicanul Kevin McCarthy a fost ales speaker al Camerei Reprezentanţilor din SUA, după mai multe zile de negocieri şi 15 runde de vot, potrivit CNN.

Rezultatul final a indicat 216 voturi pentru McCarthy, 212 pentru liderul democrat din Cameră Hakeem Jeffries, cu şase reprezentanţi votând ”prezent”.

Republicanii au convenit să îl nominalizeze pe McCarthy, dar drumul său către şefia Camerei Reprezentanţilor a fost unul nesigur, după ce unii reprezentanţi au rezistat şi au ameninţat să îi submineze candidatura.

Dupa mai multe zile de blocaj, vineri seara au avut loc momente dramatice. În a 14-a rundă, McCarthy l-a confruntat pe Matt Gaetz, al cărui vot i-ar fi putut aduce funcţia pe care o dorea de mult.

După ce o încercare de a amâna şedinţa pentru luni a eşuat, McCarthy a obţinut în sfârşit voturile pentru a-şi adjudeca funcţia.

După ce rezultatul a fost anunţat, republicanii Steve Scalise, Elise Stefanik şi Ryan Zinke, ultimul membru care a votat, au fugit cu toţii la McCarthy cu cardurile de vot pentru ca el să le semneze.

Participanţii la şedinţă au aplaufat în picioare. McCarthy i-a îmbrăţişat pe mai mulţi membri care au venit lângă el şi le-a făcut cu mâna celor de la galerie.

Partidul are o majoritate subţire în Cameră – 222 de republicaţi faţă de 212 democraţi – ceea ce însemna că McCarthy nu îşi putea permite multe dezertări.

McCarthy reprezintă California şi anterior a fost lider al minorităţii din Camera Reprezentanţilor. McCarthy a promis deja să lanseze mai multe investigaţii în ceea ce îl priveşte pe preşedintele Joe Biden şi administraţia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.