AcasăEconomieŞcolile s-au deschis, dar revenirea la normal este lentă la New York,...

Şcolile s-au deschis, dar revenirea la normal este lentă la New York, după URAGANUL SANDY

În timp ce vremea este din ce în ce mai rece, circa 100.000 de consumatori newyorkezi nu au curent electric. Alţi 487.000 au rămas fără electricitate în statul New York, iar aproximativ 1,4 milioane în şapte state grav afectate de furtuna soldată cu 100 de morţi în Statele Unite, dintre care 40 la New York.

 

Zeci de mii de persoane sunt sinistrate doar în statul New York.

 

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, şi-a exprimat îngrijorarea, luni seara, cu privire la noi perturbări atmosferice anunţate pentru miercuri, cu ploi abundente şi rafale violente de vânt în zonele deja afectate de Sandy.

 

El nu a exclus noi evacuări în zonele de coastă.

 

Redeschiderea şcolilor newyorkeze, cu 86 la sută dintre copii prezenţi, şi reapariţia autobuzelor şcolare galbene a contribuit, luni, la impresia de normalizare.

 

Oficial, 80 la sută din reţeaua de metrou newyorkeză, care transportă zilnic 5,5 milioane de pasageri, a repornit. Dar unele linii funcţionează cu întârzieri, altele parţial, iar trei au rămas închise, fiind introduse ca alternativă autobuzele. Mersul la serviciu a pus la încercare nervii a sute de mii de locuitori.

 

Ultimele Articole