Se dau bani mai mulți pentru fermieri. Klaus Iohannis, o nouă înțelegere cu Executivul comunitar

Fermierii din România ar urma să primească mai mulți bani după ultima înțelegere făcută de președintele Klaus Iohannis cu Executivul comunitar.

Anunțul a fost făcut de președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan. Aceasta susține că va fi suplimentat ajutorul acordat de Uniunea Europeană fermierilor români, ca prejudiciu cauzat în condițiile în care piața a fost invadată cu cereale ieftine din Ucraina.

Totodată, ea a mai adăugat și că președintele Iohannis a reușit în dialogul cu președinta Comisiei Europene să convingă de faptul că fermierii români merită un ajutor mai mare.

”Președintele Klaus Iohannis a reușit să o convingă pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să suplimenteze ajutorul acordat de UE fermierilor români!

România trebuie să primească mai mulți bani pentru a compensa pierderile de pe piața de cereale.

Nu fermierii trebuie să suporte de unii singuri costurile crizei de pe piața cerealelor. Și nici bugetul României nu trebuie să fie dezechilibrat pentru că unii nu știu să negocieze la Bruxelles sau să facă raportările anuale în mod transparent și corect.

România a demonstrat că este un partener loial UE și a acordat tot sprijinul Ucrainei în încercarea de a preveni o criză alimentară la nivel global”, a transmis Raluca Turcan.

Raluca Turcan, replică dură pentru Petre Daea

În același timp, liderul PNL Sibiu a subliniat că nu e ”plăcut să repari greșelile făcute de alții”, făcând referire la felul în care ministrul Agriculturii, Petre Daea a negociat ajutorul pentru agricultura românească.

”Toată lumea știe că România trebuia să primească un ajutor mai consistent. Nu este plăcut să mergi și să repari greșelile făcute de alții, dar este de datoria Președintelui să se asigure că fermierii români vor beneficia de aceleași drepturi precum cei din Bulgaria sau Polonia”, a mai spus Raluca Turcan.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed