Se luptă să reintre în elita gimnasticii!

Sportivii români au luat cu asalt Munchenul! După fetele de la gimnastică și seniorii de la tenis de masă, a venit rândul băieților de gimnastică să concureze la europeanul din orașul german.

 Băieții lui Marius Berbecar au tras tare înaintea acestei mari competiții!

„S-a muncit foarte mult. A trebuit să recuperăm ce s-a pierdut și anul trecut. Sunt foarte mulțumit de băieți, de cum s-au comportat în toată pregătirea aceasta și sper ca rezultatul final să se vadă la european” – Marius Berbecar, coordonator principal al lotului național de seniori de gimnastică al României. 

Pentru Robert Burtănete, Europeanul de la Munchen este cea mai importantă competiție din carieră.

Gimnastul de 20 de ani vine după o accidentare gravă la umăr care l-a ținut departe de competițiile importante un an și jumătate. Pentru el și fratele său geamăn, Gabriel, acest concurs este primul de la seniori.

„Mă simt din ce în ce mai bine, sunt în formă. După 5 luni am mers să concurez la sărituri, la naționale. Nu mi-a venit să cred că am terminat pe locul 2” – Robert Burtănete, component al lotului național de seniori de gimnastică al României.

Gabriel Burtănete va concura în premieră cu „săriturile Drăgulescu”

La Munchen, fratele său, Gabriel, campion mondial la juniori, la sărituri, vine la Munchen, în premieră în această probă, cu „săriturile Marian Drăgulescu”.

„Am schimbat săriturile și mi-am propus o finală. Anul acesta m-am pregătit mult pentru aceste sărituri” – Gabriel Burtănete, component al lotului național de seniori de gimnastică al României. 

Pentru Andrei Muntean, liderul echipei naționale, acest european este a șaptea competiție continentală la care participă.

„Este o competiție foarte importantă pentru că se decide calificarea la Campionatul Mondial de la Liverpool, cu echipa și am încredere foarte mare în mine și în colegii mei. Știm cum ne-am antrenat, știm ce putem face și mergem acolo cu toate forțele” – Andrei Muntean, component al lotului național de seniori de gimnastică al României. 

“Așteptările sunt foarte mari, sunt încrezător că vom putea face o figură frumoasă cu echipa. Acesta este principalul obiectiv, să ne calificăm la campionatul mondial. Pe plan secundar, vreau să îmi dovedesc că sunt un sportiv cu potențial mare pe 6 aparate. Să iau un loc cât mai bun posibil la individual compus” – Răzvan Marc, component al lotului național de seniori de gimnastică al României.

Colegul băieților de la lot, Roland Modoianu știe și ce ar însemna o calificare a echipei României la Campionatul Mondial de la Liverpool din septembrie. „Un aer curat pentru noi, încredere că încă putem! Am muncit enorm pentru acest european” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică al României.

Gimnaștii care vor reprezenta România la Europeanul de la Munchen

Delegația României la gimnastică masculină pentru Campionatul European de la Munchen este formată din 10 gimnaști, 5 seniori: Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Răzvan Marc și Roland Modoianu și 5 juniori: David Puicea, Norbert Marcu, Flavius Borca, Nicholas Târcă și Andrei Titi.

Sportivii vor fi însoțiți în Germania de Marius Berbecar, antrenorul coordonator la seniori, Remus Jivan și Gerard Speerstra, antrenori ai lotului de seniori, Adrian Meleancă, antrenor coordonator al lotului de juniori, Ioan Jeberean, antrenor al lotului de juniori.

Din delegația României vor mai face parte doctorul Mihai Râșcu, preparatorul fizic Lucian Nicolescu și kinetoterapeutul Răzvan Spirescu, antrenorul federal, Viorel Lătărețu, iar șeful delegației va fi Ioan Suciu, vicepreședintele Federației Române de Gimnastică.

4 zile de foc pentru gimnaștii români

Campioni olimpici, mondiali și europeni se numără printre gimnaștii care vor participa la ediția din acest an a Campionatelor Europene, care vor avea loc între 18-21 august, la Munchen.

În competiția seniorilor sunt înscriși 153 de sportivi, iar în cea a juniorilor, 135. În competiția masculină, gimnaștii români vor concura în subdiviziunea a doua, alături de reprezentanții Belgiei, Austriei, Olandei, Turciei, Suediei, Franței, Georgiei, Finlandei, Lituaniei, Portugaliei și Norvegiei. Ei vor începe concursul la paralele. Juniorii , în cea de-a doua subdiviziune, la bară, alături de sportivii din Azerbaijan, Luxemburg, Portugalia, Croația, Lituania, Ungaria, Austria, Turcia, Armenia, Franța și Spania.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri