Şeful Erste Grup: România se află într-o situaţie minunată

Şeful Erste Group, Andreas Treichl, vorbeşte cu optimism despre potenţialul României. Condiţia este însă să existe voinţă în rândul decidenţilor, indiferent cine ar fi la putere.

 

„România este, în continuare, o ţară cu oportunităţi imense şi care are atâtea avantaje în raport cu alte ţări din Europa. Trebuie doar să profiţi de ele. României îi este mult mai uşor să facă faţă crizei decât multor alte ţări din Europa.”

 

În acest sens, Treichl afirmă că fondurile europene şi dezvoltarea infrastructurii pot reprezenta motoarele României.

 

„România are o nevoie teribil de mare de infrastructură şi are toate ingredientele pe masă pentru a face acest lucru propriu-zis. Trebuie doar să-l facă. Trebuie să se facă, într-un final. Pe de altă parte, rata absorbţiei a crescut de la… nu mai ştiu cât era… 3% la 9%. Este un progres mult prea lent.”

 

Fondurile europene reprezintă o cale specială de mobilizare a României. Asta deoarece pot stimula investiţiile fără să ducă şi la majorarea datoriei.

 

„Este o situaţie minunată. Foarte puţine ţări din Europa pot face faţă crizei prin metode keynesiene (n.r. prin majorarea cheltuielilor), care să nu îţi crească substanţial datoria.”


Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri