Şeful Moderna: Este rezonabil să presupunem că ne apropiem de etapele finale ale pandemiei

Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este rezonabil să considerăm că ne apropiem de sfârșitul pandemiei de COVID-19. Există „o șansă de 80% ca, pe măsură ce omicron evoluează să vedem din ce în ce mai puțini viruși virulenți”, a declarat Bancel pentru CNBC într-un interviu publicat miercuri. Dar el a avertizat că există încă o șansă de 20% ca un alt scenariu să apară care implică o mutație „mai virulentă decât omicron”.

Ce spune șeful Moderna despre Omicron

Evaluarea cu privire la situația în care ne aflăm în pandemie de la șeful producătorului de vaccinuri COVID-19 vine pe măsură ce cazurile au continuat să scadă în ultimele săptămâni în SUA și în alte țări, iar restricțiile pandemiei se uşurează, scrie marketwatch.com.

Președintele Joe Biden a declarat într-un interviu recent că este „probabil prematur” ca statele să renunțe la cerințele pentru măștile de față în interior, iar Centrul pentru Controlul Bolilor își menține recomandarea pentru măști de protecție.

Numărul de decese din SUA din cauza COVID-19 a fost marți de 922.473, în timp ce valul de cazuri cauzate de varianta omicron extrem de infecțioasă a continuat să scadă de la vârful din ianuarie. În Asia,pe de altă parte, inclusiv în Coreea de Sud și Hong Kong, se înregistrează cazuri record din cauza omicronului.

„Cred că am avut noroc că omicronul nu a fost foarte virulent, dar totuși vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza omicronului”, a spus Bancel, care a adăugat că „acest virus va rămâne cu oamenii pentru totdeauna, ca gripa și ar trebui să trăim cu el.”

Moderna are studii clinice în curs de desfășurare a unui vaccin specific pentru varianta omicron, dacă este necesar, a spus el.

Spania anunță ridicarea restricțiilor

Spania este un nou stat european care anunță ridicarea restricțiilor începând cu luna viitoare. Guvernul de la Madrid a precizat că va renunţa la restricţiile pentru evenimentele sportive începând cu 4 martie. Una dintre măsurile luate va permite ca stadioanele să găzduiască public la 100% din capacitatea lor, ca înainte de pandemia de coronavirus.

„Începând cu weekendul din 4 martie, evenimentele sportive, atât în ​​aer liber, cât şi în interior, se vor desfăşura cu public la 100% din capacitate, având în vedere evoluţia satisfăcătoare a tuturor indicatorilor epidemiologici”, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri