AcasăExterneSiemens Energy „demolează” argumentele Gazprom de a nu relua livrările de gaz...

Siemens Energy „demolează” argumentele Gazprom de a nu relua livrările de gaz către Europa prin Nord Stream

Gazprom continuă sâmbătă să spună că nu poate reporni furnizarea gazului către Europa prin Nord Stream 1 din cauza scurgerilor de ulei la motorul unei turbine, în contextul în care Siemens Energy spune că există suficiente turbine pentru ca Nord Stream să funcționeze. Pe de altă parte, Gazprom susține că va livra sâmbătă 42,7 milioane de metri cubi (mcm) de gaze naturale către Europa prin Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană se aşteaptă ca Rusia să respecte contractele de energie existente.

Gazprom a declarat sâmbătă că Siemens Energy este gata să ajute la repararea echipamentelor care prezintă defecțiuni pentru gazoductul Nord Stream 1, dar nu există spațiul necesar pentru ca aceștia să deruleze operațiunile, relatează Reuters.

Într-o declarație, Gazprom a declarat că Siemens Energy a luat parte la lucrări de reparații în conformitate cu un contract existent între cele două companii și este gata să remedieze defecțiunile despre care Gazprom a spus că au forțat-o să oprească furnizarea de gaz către Germania prin gazoduct.

Vineri seara, Gazprom a declarat că a detectat o scurgere de ulei la o turbină și că nu va relua furnizarea de gaz către Germania prin Nord Stream 1 până când nu va fi remediată. Compania rusească a motivat că reparațiile pot fi efectuate numai la un atelier special amenajat.

“Siemens ia parte la lucrări de reparații în conformitate cu actualul contract, detectează defecțiuni… și este gata să repare scurgerile de ulei. Numai că nu există unde să facă reparația”, a spus Gazprom într-un comunicat pe canalul său Telegram.

Siemens spune că există suficiente turbine pentru ca Nord Stream să funcționeze

Siemens Energy, care furnizează și întreține echipamente pentru stația de compresoare Portovaya a Nord Stream 1, a declarat vineri că scurgerea de ulei nu constituie un motiv tehnic pentru oprirea fluxului de gaz, adăugând că ar putea fi sigilată la fața locului și că se află „în sfera lucrărilor de întreținere de rutină”.

Totodată, Siemens Energy ENR1n.DE a spus că nu a fost solicitată să efectueze lucrări de mentenanță pentru gazoductul Nord Stream 1, dar este disponibilă, a anunțat sâmbătă compania, după ce Gazprom GAZP.MM a declarat că nu există spațiu disponibil pentru a efectua lucrările.

„Independent de acest lucru, am subliniat deja de mai multe ori că există suficiente turbine suplimentare disponibile în stația de compresoare Portovaya pentru ca Nord Stream 1 să funcționeze”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

UE „se așteaptă ca Rusia să respecte contractele de energie” după închiderea Nord Stream 1

Uniunea Europeană se așteaptă ca Rusia să respecte contractele energetice pe care le-a convenit, dar este pregătită să facă față provocării dacă nu reușește să facă acest lucru, a declarat sâmbătă comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni.

„Ne așteptăm ca Rusia să respecte contractele pe care le are”, a spus Gentiloni întrebat despre oprirea gazoductului Nord Stream 1.

El a mai spus că „UE este pregătită să reacționeze” dacă Rusia continuă să folosească energia ca pe o armă.

De altfel, președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus de vineri seară că „mișcarea Gazpromului din păcate nu este o surpriză” și faptul că Rusia nu a repornit fluxul de gaze nu va schimba cursul acțiunilor UE.

„Folosirea gazului ca armă nu va schimba cursul acțiunilor UE. Ne vom accelera drumul spre independența energetică”, a spus pe Twitter Charles Michel, președintele Consiliului European.

Germania spune că este mai bine pregătită pentru oprirea gazului rusesc

Autoritatea de reglementare a rețelelor (electricitate, gaz, telecomunicații) din Germania a declarat că țara este acum mai bine pregătită pentru oprirea livrărilor de gaze rusești, dar a îndemnat cetățenii și companiile să reducă consumul, relatează Reuters.

„Având în vedere decizia Rusiei de a nu permite deocamdată să curgă niciun gaz prin Nord Stream 1, terminalele GNL, nivelurile relevante de stocare și cerințele semnificative de economisire devin din ce în ce mai importante”, a declarat Klaus Mueller, președintele Bundesnetzagentur, pe Twitter.

„Este bine că Germania este acum mai bine pregătită, dar acum depinde de fiecare”.

Gazprom transportă gaz către Europa prin Ucraina după oprirea Nord Stream

Gazprom a declarat că va livra sâmbătă 42,7 milioane de metri cubi de gaze naturale către Europa prin Ucraina, la câteva ore după ce a anunțat că fluxurile prin conducta Nord Stream 1 către Germania nu vor fi reluate conform planului.

Fluxurile prin punctul de intrare Sudzha au crescut ușor în comparație cu 41,3 metri cubi furnizat vineri de Gazprom, dar nu suficient pentru a compensa lipsa de gaz care se aștepta să fie pompată prin Nord Stream 1 sâmbătă.

Fluxurile prin Nord Stream 1 urmau să fie reluate sâmbătă dimineață devreme. Dar cu câteva ore înainte să înceapă să pompeze gaz, Gazprom a publicat vineri o fotografie cu ceea ce spunea că este o scurgere de ulei pe un echipament Nord Stream 1.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.