AcasăEconomieSorin Grindeanu: Dăm startul modernizării porturilor Brăila şi Galaţi

Sorin Grindeanu: Dăm startul modernizării porturilor Brăila şi Galaţi

”Dăm startul modernizării porturilor Brăila şi Galaţi! Am semnat astăzi două contracte de finanţare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăţi capacitatea operaţională a celor două porturi”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Transporturilor.  

Sorin Grindeanu a precizat că Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internaţional de mărfuri. 

”Iar pentru creşterea capacităţii de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară şi drumurile de acces interioare”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit lui Grindeanu lucrările care trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 şi 27 şi amenajarea acestora pentru creşterea capacităţii de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030). 

”Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creştere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est şi Nord, inclusiv prin îmbunătăţirea conexiunilor la reţelele TEN-T (Core şi Comprehensive)”, a mai transmis ministrul Transporturilor.  

De asemenea, Grindeanu anunţă că Portul Galaţi are la dispoziţie 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creşterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri , reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creşterea siguranţei în timpul operaţiunilor portuare. 

”Lucrările trebuie finalizate tot până la sfârşitul anului 2023 şi vizează: reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 şi 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro şi platforma multimodală”, a mai precizat ministrul.  

 

 

Ultimele Articole