Spania trece la represalii împotriva Argentinei. Le-a blocat sud-americanilor importurile de biodisel

Guvernul a decis ca toată cantitatea de biodisel amestecată în combustibilul procesat în Spania să provină din ţări UE. Adoptarea acestei reguli blochează exporturile Argentinei de biodisel către Spania, care anul trecut s-au situat la circa 750 de milioane de euro şi au acoperit circa 45% din necesarul pieţei spaniole, informează Wall Street Journal.

Spania încearcă să organizeze o presiune internaţională asupra Argentinei, după ce statul sud-american, o fostă colonie spaniolă, a prezentat planuri de a expropria în cea mai mare parte pachetul de acţiuni deţinut de Repsol la YPF. Statul vrea să preia 51% din acţiunile YPF, urmând ca Repsol să rămână cu 6%.

Campania Spaniei dă unele semne de succes, notează Wall Street Journal. SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la decizia Argentinei, iar lideri politici din Mexic şi alte state au condamnat tentativa de naţionalizare. Parlamentul European a adoptat, de asemenea, o rezoluţie pentru supendarea tratamentului comercial preferenţial pentru Argentina.

Decizia ar putea ajuta şi industria producţiei de biodisel din Spania, care s-a plâns în ultimii ani de ccea ce consideră a fi concurenţă incorectă din partea producătorilor din Argentina şi Indonezia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed