Spitalul SRI a cumpărat dezinfectanți Hexi Pharma, în perioada în care SRI susține că a avertizat autoritățile privind calitatea necorespunzătoare a acestor dezinfectanți

0
Spitalul SRI a cumpărat dezinfectanți Hexi Pharma, în perioada în care SRI susține că a avertizat autoritățile privind calitatea necorespunzătoare a acestor dezinfectanți

Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Agrippa Ionescu” este de fapt Unitatea Militara 0521 Bucuresti, avand CUI 8372077, potrivit unui document al Guvernului Romaniei, precum si datelor de la Ministerul de Finante.

In Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), achizitiile spitalului SRI apar ca fiind facute de Unitatea Militara 0521 Bucuresti, avand CUI 8372077.

Comisia SRI din Parlament a comunicat in data de 18 mai, in urma analizei datelor primite de la SRI, ca “in perioada 2011-2016 au fost transmise 4 informari factorilor de decizie locali (presedintilor Consiliilor judetene Cluj si Valcea, respectiv prefectului judetului Cluj) si centrali (ministrului Sanatatii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor utilizati in unitati spitalicesti, inclusiv a celor furnizati de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucuresti. Ulterior mediatizarii acestui subiect, SRI a mai transmis doua informari beneficiarilor la nivel central“.

Pe de alta parte, in acelasi comunicat se mentioneaza caIn prezent, SRI, prin autoritatile contractante (Directia Medicala si Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic SC Hexi Pharma SRL. In intervalul 2011 – februarie 2016, unitatile sanitare mentionate au efectuat achizitii  directe, concurential, prin catalogul electronic din SEAP de la aceasta societate comerciala (in cuantum de aproximativ 10% din valoarea totala a dezinfectantilor achizitionati) cu respectarea legislatiei in vigoare in domeniul achizitiilor publice si a reglementarilor specifice unitatilor sanitare. Relatiile contractuale s-au incheiat ca urmare a unor neconcordante pe care institutia le-a identificat”.

Datele furnizate la solicitarea HotNews.ro de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) arata ca, in perioada 2011-2015, Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a incheiat cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte in valoare de peste 101.000 lei (fara TVA), pentru achizitia de dezinfectanti. (vezi documentul atasat).

 

mai multe, pe HotNews