Statele membre ale Băncii Mondiale s-au angajat să majoreze resursele instituţiei

"Ne-am angajat să ne asigurăm că grupul Banca Mondială dispune de resurse suficiente pentru a putea face faţă provocărilor viitoare", a anunţat Comitetul de Dezvoltare, instanţă ce defineşte orientările generale ale instituţiei.

Statele membre au mai cerut "o nouă examinare, inclusiv a necesităţii unei majorări a capitalului general, ce va fi finalizată până în primăvara lui 2010, în vederea luării unei decizii".

"Examinarea ar trebui, de asemenea, să ia în calcul toate abordările posibile ce o vor urma, şi va ţine cont de injecţiile de capital ce ar proveni dintr-o majorare specială de capital, în vederea reformării drepturilor de vot", a anunţat Comitetul.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a anunţat, de asemenea, că noul rol al Fondului va implica o majorare semnificativă a resurselor.

FMI a anunţat în septembrie că a colectat resursele suplimentare de 500 miliarde dolari promise în cadrul summitului G20 din aprilie, sub forma unor împrumuturi de la state şi prin vânzări de obligaţiuni.

Însă Strauss-Kahn a precizat la Istanbul că va fi nevoie de mai multe resurse, pentru a determina statele să acumuleze rezerve mai scăzute şi pentru a avea încredere în capacităţile de creditare ale Fondului. (NewsIn)

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed