Ce au aproape toți românii în frigider

Acest comportament este caracteristic celor aflați la apogeul profesional (35-44 ani), având studii superioare și venituri ridicate. La cealaltă extremă, 17% dintre gospodării au frigiderul mai degrabă gol, iar din aceasta categorie fac parte în special persoanele în vârstă (55-64 ani), cât și cele cu un nivel social scăzut ca educație și venituri. „Dacă în anumite cazuri frigiderul gol poate fi o intamplare (momentul intervievării a fost chiar inainte de aprovizionare), profilul acestora ne duce totusi cu gândul la un segment ce nu are posibilitatea financiarâ de a-și umple frigiderul cu produse, rezumandu-se mai degraba la strictul necesar”, explică Nadia Alexa, Quantitative Researcher în cadrul 360insights.

 

Făcând lista produselor ce se găsesc în frigiderul românilor, se remarcă anumite categorii ca fiind universale, întrucât în mai mult de 85% din cazuri acestea sunt nelipsite de pe rafturi.

 

Ouăle și lactatele au un loc fruntaș în clasament, cu o incidență de peste 90%, reconfirmând astfel statutul de produse de bază în alimentația românilor. În dreptul acestor două categorii nu se observă nici o diferență notabilă între tineri, adulți sau vârstnici, în timp ce, din punct de vedere al statutului social, printre consumatorii cu venituri ridicate incidența acestor produse atinge cote și mai mari, de aproape 100%.

 

Mâncarea gătită are, de asemenea, un loc important rezervat în frigiderele românilor. 91% dintre persoanele care au participat la studiu aveau mâncare gătită în frigider, confirmând comportamentul de consum încă tradiționalist al românilor.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed