Studiul care îndeamnă la băutură sub pretextul că „am muri mai târziu”

Acest studiu arată că numărul deceselor a fost mai mare în rândul persoanelor care nu au băut alcool niciodată, mai mici pentru băutorii înveteraţi şi cele mai scăzute pentru voluntarii care consumau băuturi alcoolice cu moderaţie (1-3 pahare pe zi).
“Nu cunosc studiul ăsta şi nici nu cred în el. Un păhărel se poate bea, nu este contraindicat, dar fără să se exagereze şi fără să devină o permanenţă. Nu e bine să se bea la fiecare masă de prânz sau cină. Nici nu cred că poate fi aşa, pentru că aşa de mult rău poate face alcoolul încât mă îndoiesc de lucrurile bune pe care le-ar putea face el. Nu este dovedit până acum că alcoolul ajută la digestie, dar nici că ar face rău. Aici vorbim de cantităţi mici şi de un consum ocazional. Deci un consum moderat nu face rău, deşi e de discutat şi aici ce înseamnă moderat. E poveste cu ţuica înainte de masă”, ne-a spus Mihai Abramescu, medic primar gastroenterolog.

Citeste mai mult: adev.ro/nx4e6p

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed