Supraimpozitarea muncii part-time face ravagii în România. PNL confirmă că zeci de mii de români au rămas fără job

Măsura privind supraimpozitarea muncii part-time face ravagii în România. Raluca Turcan confirmă faptul că măsura este una greșita și nu are niciun beneficiu asupra locurilor de muncă, dar nici din punct de vedere financiar.

„Eu o consider o măsură greşită şi dincolo de faptul că nu încurajează creşterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu îşi atinge ţinta pentru care ea a fost introdusă. (…) De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă.

Din nefericire în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaţilor voi milita foarte puternic şi am foarte mulţi colegi care susţin corectarea acestei măsuri. Sper să şi reuşim”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres. Din cauza taxelor și a impozitelor din ce în ce mai mari impuse de guvern antreprenorilor, a fost încurajată munca „la negru”, a mai transmis Turcan.

Numărul contractelor de muncă, într-o continuă scădere

În ceea ce privește efectele acestei măsuri, fostul ministru al Muncii explică că numărul locurilor de muncă a înregistrat scăderi fără precedent, de ordinul zecilor de mii.

„Din perspectiva numărului de contracte, ultimele evaluări pe care le aveam arătau următoarea evoluţie: o creştere într-adevăr a numărului de contracte pe perioadă nedeterminată, dar o scădere de aproape două ori a contractelor pe perioadă determinată.

Per ansamblu, la finalul lunii trecute se înregistra o scădere totală a numărului de contracte de muncă de aproximativ 70.000. 70.000 de contracte de muncă, ceea ce înseamnă aproximativ şaizeci şi ceva de mii de locuri de muncă, pentru că o persoană poate să aibă mai multe contracte de muncă. De aceea, cifrele confirmă că această măsură a condus la scăderea numărului de locuri de muncă”, a completat fostul ministru al Muncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed