x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(7) "externe"

Surprinzător, China se relaxează. A trecut de tot pericolul pandemiei?

Cu ocazia a opt zile naţionale libere, în China au fost înregistrate peste 637 de milioane de deplasări interne.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.10.2020, 15:54

Mulți consideră că populaţia chineză începe să depăşească criza economică indusă de Covid 19, transmite bloomberg.com

Poliția Română a primit în dotare benzi cu țepi. Cum arată o mașină care a trecut peste

Cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai. Totuși, China a înregistrat 782 de milioane de deplasări şi excursii anul trecut în această perioadă.

Academia de Turism din China subliniază faptul că numărul de călătorii efectuate nu indică numărul de persoane care au călătorit, întrucât o singură persoană e posibil să fi efectuat mai mult de două călătorii.

De asemenea, un raport al celor de la Citigroup concluzionează că turismul din perioada Festivalului de Toamnă, cât şi creşterea puterii de cumpărare pe familie contribuie la redresarea economică.

O nouă înșelătorie online: Mesajul fals de la șef

Ministrul chinez al Turismului a declarat că turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan, echivalentul a aproximativ 70 de miliarde de dolari. În acest context, încasările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite sursa menționată.

„Un stimul al turismului domestic este şi lipsa mobilităţii internaţionale, din cauza restricţiilor de călătorie şi a cerinţelor de carantinare la întoarcerea în China”, spune economistul chinez Larry Hu, de la Macquire.

China a anunţat vineri că a aderat la mecanismul internaţional pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID 19 către ţările în curs de dezvoltare, o iniţiativă lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează France Presse, conform Agerpres.