Surpriza de la Sectorul 1. Un contracandidat serios pentru Clotide Armand

Surpriza de la Sectorul 1

Un candidat nou pare să dea peste cap estimările pentru alegerile locale la Sectorul 1 al Capitalei. Mircea Andrei, care va candida din partea Partidului Alternativa Dreaptă, s-a instalat pe locul trei în cel mai recent sondaj de opinie realizat în Sectorul 1, la mică distanță de Clotide Armand și candidatul PNL PSD George Tuță. Iar partidul care îl susține pe Mircea Andrei este în ascensiune.

Clotilde Armand a scăzut la 28%, procent destul de mare, peste cel al Alianței Dreapta Unită USR PMP FD, de 20%.

Candidatul Alianței PSD PNL, George Tuță, este pe locul doi, cu 23%. Este că e mult sub potențialul de vot politic al Alianței PSD PNL, concretizând mai puțin de jumătate din bazinul acestei alianțe (51%). Tuță e un candidat relativ necunoscut, cu puțină experiență politică.

O explicație pentru scorul slab al lui Tuță este Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă și ocupantul locului trei în sondaj, în apropiere de Clotilde și de Tuță, cu 21%. Mircea Andrei este un new entry în competiția electorală din acest sector, cu mult peste scorul partidului Alternativa Dreaptă (8%), dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță.

Partidul Alternativa Dreaptă (PAD), condus de Adela Mîrza, care deschide lista la europarlamentare și Mircea Andrei, candidat la Primăria Sectorului 1 și secretar general, a reușit strângerea a 250.000 de semnături la nivel național, depunând lista completă la BEC care a validat candidatura acestui partid. Începând de azi curentul conservator în România va fi divizat între cele două partide, respectiv AUR și PAD, ultimul aflat în ascensiune de imagine și de organizare.

Mircea Andrei (60 de ani) a fost senator în legislatura 2008 – 2012 pe listele PDL Dâmbovița. Anterior a fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, dar a optat pentru avocatură și a intrat în viața politică.

Este de urmărit în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală din Sectorul 1 într-o competiție în trei, la scor strâns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed