x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(4) "auto"

Tesla a doborât recordul de autonomie pentru maşini electrice: cât a mers cu un plin

O echipă formată din câţiva posesori italieni de Tesla a doborât recordul mondial în ceea ce priveşte numărul de kilometri efectuaţi dintr-o singură încărcare, cu un automobil electric.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 07.08.2017, 16:04 | Actualizat: 07.08.2017, 16:04

Italienii au acceptat provocarea lansată de Elon Musk, care a declarat recent că maşinile produse de compania lui ar trebui să poată depăşi 1000 de kilometri făcuţi dintr-o singură încărcare. Ei au folosit o tehnică specială pentru a stabili recorul, şi anume au condus în cerc, la viteză mică, folosindu-se foarte puţin de frâne. Aceştia au reuşit performanţa de a conduce neîntrerupt 1.078 de kilometri, la bordul unei maşini Tesla Model S 100D.

Automobilul folosit de membrii fan-clubului Tesla din Italia a fost echipat în prealabil cu pneuri care să asigure frecare minima, pentru a reduce pe cât posbil consumul de energie. În plus, ei au folosit pilotul automat din dotare pe toată perioada cursei, şi au mers cu aerul condiţionat oprit. Pentru stabilirea noului record au fost necesare 27 de ore, notează The Verge.

Reacţia ”părintelui” Tesla, Elon Musk, nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Acesta a postat pe Twitter la doar câteva ore după stabilirea noului record. Mesajul lui Musk a fost unul de felicitare pentru membrii Clubului Italian de posesori de Tesla.