Tips&Tricks pentru munca de acasă

0

De-a lungul acestui material vei găsi o serie de informații utile și practice ca să te ajute să-ți combini skill-urile personale, cu abilitățile tale profesionale.

 

Munca la birou/firmă VS. munca de acasă

Există o adevărată polemică în ceea ce privește munca la birou sau într-o societate, și cea de acasă, direct de la domiciliul personal sau de oriunde te-ai afla pe glob.

Munca de acasă nu e cu nimic mai prejos față de cea la birou sau într-o societate, ambele având atât beneficii, cât și dezavantaje.

Oamenilor energici, plini de viață și dornici de mișcare, vor găsi munca la o societate comercială ce presupune deplasarea la sediu mult mai benefică. Astfel, aceste persoane pot vedea în munca de acasă o oportunitate de a-și crește veniturile cu un job suplimentar, în timpul liber sau după programul de lucru.

 

Printre principalele avantaje pe care le are acest job este mediul și programul (relativ) fix. Lucrezi într-un mediu în care toți fac același lucru sau se îndreaptă către aceleași rezultate, fără a fi distras. Iar programul de lucru este unul fix, exceptând orele suplimentare, astfel că poți avea o viziune mai bună și să-ți organizezi timpul liber în funcție de priorități.

La capitolul dezavantaje, munca într-o societate poate impune lucrul în echipă, cu mai mulți colegi cu care s-ar putea să nu fii pe aceeași lungime de undă. De asemenea, uneori se impun costuri – costuri extra pentru mâncare, pentru transport, consum de energie și efort fizic.

 

Munca de acasă poate presupune la fel de multe eforturi, însă de cele mai multe ori sunt necesare o serie de eforturi intelectuale și mai puțin fizice. Dar există și câteva eforturi financiare. Astfel, majoritatea dintre cei care lucrează de acasă pretutindeni sau în majoritatea timpului au nevoie de strictul necesar, de plata utilităților și de achiziția unor accesorii care să-i ajute să-și ducă sarcinile la bun sfârșit.

Unul dintre lucrurile bune atunci când stai acasă e că economisești timp prețios și că deseori ai posibilitatea de a-ți manevra singur timpul, să-ți decizi ora la care te apuci de lucru și cea la care termini. De asemenea, nu mai trebuie să te deplasezi dintr-un loc în altul, să ai un contact permanent cu o serie de colegi cu care nu rezonezi.

Însă, atunci când lucrezi de acasă, există foarte multe șanse ca viața ta personală să fie afectată de cea personală. Spre exemplu, poți lucra după fusul orar al unei organizații din altă țară sau să fii nevoit să lucrezi în același timp în care ai grijă de copii sau stai cu părinții. Acest lucru intervine cu politica de confidențialitate pe care o au foarte multe companii care oferă posibilitatea de a lucra de la domiciliu și te poate extenua și mai mult, spre deosebire de faptul când ai un job fix.

Șansele ca să-ți găsești un loc de muncă fix și stabil în cadrul unei organizații sunt mult mai mari, acest job oferindu-ți de fiecare dată venituri constante și fixe. Însă, multe meserii pe care le poți practica de acasă necesită cunoașterea unor informații de specialitate, perfecționare, deseori cursuri de formare și uneori și studii superioare. În plus, deseori această formă de muncă poate necesita și prezența la birou sau pe teren, iar alteori venitul poate varia în funcție de volumul de muncă.

Însă, dacă la munca efectuată direct la sediu își sunt asigurate toate resursele necesare, pentru multe dintre meseriile pe care le poți practica de acasă vei fi nevoit să investești din propriu buget în majoritatea lucrurilor necesare. Dar, cu puțin noroc, poți găsi o companie dispusă să-ți asigure la domiciliu toate resursele de care ai nevoie.

 

Ce job-uri poți practica de acasă

Despre meseriile practicate acasă se spun că sunt de domeniul viitorul, în special dacă ne referim la acele meserii pe care le poți practica online, prin intermediul unui calculator. Iată așadar lista celor mai populare locuri de muncă pe care le poți practica de acasă.

  1. Reprezentant vânzări

Dacă-ți place să vorbești cu oamenii și ești pasionată de tot ceea ce înseamnă frumusețe, poți practica în timpul tău liber, exclusiv sau suplimentar, un job drept reprezentant de vânzări. Există foarte multe companii care sunt în căutarea unor reprezentanți vânzări pentru vânzarea unor produse și servicii. De exemplu poți deveni reprezentant de produse cosmetice pe care să le vinzi persoanelor din întreaga lume, fie te poți ocupa cu vânzarea de haine, de lenjerii, accesorii, ca liber antreprenor sau angajat al unei companii. Prin intermediul acestor meserii poți câștiga un venit fix sau poți avea venituri în funcție de implicarea ta, pe bază de comision.

 

  1. Meditații online

Dacă-ți place să transmiți anumite valori copiilor sau adulților de pretutindeni, poți inclusiv să te apuci să dai meditații online. Partea bună este că poți face acest lucru indiferent de locul în care te afli, având șansa inclusiv de a obține un job fix în domeniu, fără să fii nevoit să te deplasezi la client sau la o societate. Poți preda cursuri sau să faci meditații prin intermediul calculatorului, atât celor mici, cât și celor mari, în diferite domenii. Poți susține cursuri de limbi străine, cursuri de marketing, consiliere personală etc.

 

  1. Creator de conținut

Mediul online este în vogă pentru tot ceea ce înseamnă creatori de conținut. Asta nu vizează exclusiv deținătorii de bloguri și canale cu materiale video, ci și pe cei care au o înclinație aparte către crearea de materiale promoționale pentru diferite companii.. Astfel, dacă cochetezi cu scrisul sau cu editarea materialelor video sau ți-ar plăcea să înveți să lucrezi în acest domeniu, există numeroase joburi unde poți aplica, ca freelancer, scriitor și editor de cărți, fie editor sau programator web.

 

  1. Bani din sondaje

Poți de asemenea să obții un venit suplimentar și prin completarea unor sondaje pe diferite site-uri specializate. Multe dintre platformele existente de acest gen îți vor oferi o serie de puncte sau o răsplată monetară virtuală, pe care la atingerea unei sume limite o poți converti în bani și să o transferi direct pe cardul tău bancar. De regulă aceste sondaje nu sunt foarte multe și se alocă în funcție de profilul fiecărui utilizator, așa că poate fi considerată o modalitate suplimentară de obținere a unui venit.

 

  1. Antreprenor

În zilele noastre poți deveni propriul deținător al unei afaceri chiar de acasă, prin alocarea unei investiții minime. Poți realiza un studiu de piață ca să afli ce-și doresc oamenii să vadă nou și să pui conceptul în aplicare deschizându-ți un magazin online. Vei găsi numeroși furnizori cu care poți creea un contract și care vor expedia produsele și/sau serviciile aferente fără a fi necesar să dispui de un spațiu fizic.

Care este cel mai potrivit loc pentru a practica munca de acasă

Acum că ai aflat câteva dintre meseriile pe care și tu le poți practica acasă drept alternativă a locului de muncă pe care îl ai în prezent și nu numai, la fel de important e să cunoști și locurile sau momentele cele mai indicate pentru a lucra de acasă.

Cu siguranță cel mai potrivit loc pentru a-ți duce toate sarcinile la bun sfârșit se concentrează asupra propriului tău spațiu, de preferat o încăpere pe care s-o consideri biroul tău personal și unde să nu aibă acces nimeni altcineva.

De asemenea, cu toate că un laptop este mult mai versatil față de un calculator obișnuit, n-ar trebui să cedezi tentației de a lucra direct din pat, fotoliu sau canapea. De aceea, pentru munca de acasă, cel mai bine ar fi să folosești un calculator fix, stabil, de tip desktop.

Poți face opta și pentru un laptop dacă acest lucru ți se pare mai practic, însă trebuie să ții cont că lucrul la un calculator fix previne lucrul într-o poziție incorectă, ceea ce previne apariția unor probleme de sănătate. De aceea, cel mai bine este să lucrezi la o masă sau la un birou, pe care să-ți amplasezi calculatorul, iar laptop-ul să-l lași pentru călătorii sau pentru momentele tale de relaxare. Astfel eviți totodată să încurci și lucrurile personale, cu materialele profesionale.

 

 

 

Top 3 calculatoare pentru munca de acasă

 

Și pentru că calculatorul este absolut indispensabil pentru munca de acasă, îți propun și câteva sugestii de calculatoare care să te ajute să-ți începi propriul job de acasă.

 

1. Calculator Sistem PC (Procesor Intel® Core™ i5-2400 (6M Cache, up to 3.40 GHz), Sandy Bridge, 4GB DDR3, 500GB HDD, DVD-RW, Cadou Tastatura + Mouse, Negru)

 

Dacă nu ai un buget foarte ridicat sau îți dorești să experimentezi pentru început lucrul de acasă, ulterior oricărei investiții serioase, îți recomand sistemul PC Sandy Bridge care vine cu niște caracteristici senzaționale și optime pentru începători și nu numai.

Pachetul este însoțit de către unitatea optică și un set tastatură +mouse cadou, fiind necesar să achiziționezi monitorul separat.

Acest sistem nu vine cu sistem de operare integrat ceea ce înseamnă că va fi compatibil cu orice monitor alegi să-l cuplezi să să lucrezi.

Sistemul PC are o memorie RAM de 4 GB DDR3 și permite inclusiv recunoașterea, formatarea și crearea de CD-uri. De asemenea, unitatea deține 4 porturi de tip USB, cât și porturile necesare pentru audio, video, microfon, etc.

 

2. Calculator Mini Sistem PC ZOTAC ZBOX BI329 (Procesor Intel® Celeron® N4100 (4M Cache, 2.40 GHz), Gemini Lake, No RAM, No HDD, Intel® UHD Graphics 600, Negru)

 

Pentru persoanele minimaliste sau care dispun de un spațiu destul de limitat recomandăm în detrimentul unui PC clasic, un mini PC, ca mini sistemul marca ZOTAC ZBOX BI329. Acest sistem PC este unul extrem de compact, de dimensiunile unui aparat WIFI.

Acest sistem PC compact acționează în prezența unui procesor cu 4 nuclee marca Intel Celeron. Acesta este un sistem PC la fel de accesibil ca și cel menționat anterior, și deține 10 porturi pentru conectarea perifericelor necesare. Acesta deopotrivă nu vine însoțit de un sistem de operare.

 

3. Calculator Sistem PC Dell Vostro 3470 SFF (Procesor Intel® Core™ i3-8100 (6M Cache, 3.60 GHz), Coffee Lake, 4GB, 128GB SSD, Intel® UHD Graphics 630, Linux)

Dacă dorești ceva mai performant și în limita unui buget aproximativ de 2000 lei, recomandarea mea este sistemul PC Dell Vostro care vine cu sistem de operare Linux integrat și cu o memorie de stocare și una RAM extrem de generoasă.

Sistemul PC Dell vine integrată cu 4 nuclee, o memorie RAM de 4GB DDR și permite inclusiv conectivitate în sistem WIFI.

Acest sistem PC suportă până la două sloturi de memorie externe și cu o capacitate de 128 GB SSD, ceea ce înseamnă că-ți poți asocia PC-ul oricând cu și mai multă memorie extra, pentru a-ți stoca toate documentele necesare astfel încât să nu pierzi niciun detaliu din evidență.

Sistemul PC Dell Vostro 3470 SFF este un calculator de ultimă generație ce-ți va asigura o funcționare continuă și durabilă indiferent de meseria pe care alegi să o practici acasă sau dacă-ți dorești să-ți combini pasiunile cu munca de birou.

 

În concluzie, dacă-ți dorești un PC adecvat oricărei meserii pe care dorești s-o practici de acasă, pentru a-ți înlocui actualul job sau pentru a aduce un venit suplimentar în sânul familiei, poți să găsești o gamă extrem de vastă de calculatoare la furnizorul tău evoMAG. Prin intermediul evoMAG găsești o sumedenie de calculatoare și sisteme PC, atât sisteme cunoscute la tot pasul, cât și sisteme PC compacte, ideale în funcție de stilul fiecărei locuințe și de preferințele, respectiv nevoile, fiecărui utilizator în parte.

Vei descoperi în timp că lucrul de acasă este o practică de viitor și că îți poate oferi toate resursele necesare pentru un stil de viață cât mai bun și mai lejer.