Toyota va cheltui 500 milioane dolari pe reutilarea unei uzine din SUA

0

Toyota a repartizat 48,4 miliarde yeni pentru proiectul de restructurare al uzinei din Princeton, Indiana, din bugetul total de 830 miliarde yeni stabilit pentru investiţiile în fabricile deţinute pe plan global, în 2009.

Uzina va construi SUV-uri Highlander, vânzările acestui model în SUA înregistrând o scădere de 41% în primul semestru din 2009.

Bugetul pentru reorganizarea uzinei din Indiana este cel puţin dublu faţă de cele 230 milioane dolari cheltuite de Toyota în 2007 pentru a adăuga o linie de producţie a modelului Camry sedan la uzina Fuji Heavy Industries Ltd. din Indiana, deţinută de Subaru.

Investiţia de 500 milioane dolari în uzina din Indiana este menită a „reutila linia de producţie a modelelor Highlander şi Sequoia”, a declarat Mike Gross, purtător de cuvânt al diviziei de producţie a Toyota din America de Nord.

Cel mai mare producător nipon de automobile anunţase în iulie 2008 că va produce modelul Highlander la uzina care fabrica modelele Sequoia şi Sienna, fără a oferi detalii suplimentare.

Momentan, toate modelele Highlander vândute în SUA sunt produse în Japonia. Producţia de modele Highlander la uzina din Indiana va începe la sfârşitul acestui an, a adăugat Toyota.

Uzina din Princeton, Indiana, s-a deschis în 1998 şi are 4.500 angajaţi.