Traumatologia sportivă modernă, în cadrul rețelei PremiQaMed din Viena: tratamente inovatoare și medici cu vastă experiență

Austria este o țară a sportivilor celebri, dar cunoscută și pentru excelenții săi traumatologi sportivi.

 Numeroși sportivi renumiți, pentru care o revenire rapidă la un stil de viață activ este crucială pentru continuarea carierei sportive, au fost tratați cu succes în Spitalul Privat Döbling, din cadrul rețelei PremiQaMed. Toți traumatologii care lucrează în spital au mulți ani de experiență în tratarea sportivilor profesioniști. De obicei, sunt utilizate metode chirurgicale minim invazive (artroscopie) și tratamente inovatoare.

Centrul de Competență pentru Accidentări Sportive

Scopul centrului este de a restabili funcționalitatea deplină după accidentările sportive și, mai presus de toate, de a preveni consecințele pe termen lung printr-o intervenție în timp util.

Cele mai multe artroscopii vizează articulația genunchiului în cazul îndepărtarii parțiale a meniscului și a suturii meniscului, refixării, netezirea sau înlocuirea cartilajului, reconstrucția ligamentelor încrucișate și colaterale, stabilizarea unei rotule instabile.

Toate examinările traumatologice sportive (raze X, RMN etc.) sunt efectuate în spital, practic fără timp de așteptare. Programări pentru operații se organizează rapid și eficient.

Centrul pentru Chirurgia minim invazivă a Șoldului

În singurul centru de chirurgie minim invazivă a șoldului din Austria, sunt tratate afecțiuni precum sindromul de impingement a șoldului, deteriorarea sau ruperea cartilajului, bolile inflamatorii ale șoldului și uzura (artroza) prin metode artroscopice, cu scopul de a evita operațiile deschise cu incizii lungi. Această abordare scutește pacienții de dureri și asigură o recuperare mai rapidă.

Pentru leziunile genunchiului și a umărului, artroscopia este o rutină de mulți ani de zile. Articulația șoldului este însă mult mai greu de accesat, deoarece se află mai adânc în corp. Prin urmare, chirurgul are nevoie de foarte multă experiență și momentan există doar puțini specialiști în artroscopia de șold.

Centrul pentru Afecțiunile Umărului

În Centrul pentru Afecțiunile Umărului din Spitalul Privat Döbling sunt tratate probleme ale umărului precum ruperea ligamentelor la nivelul articulației umărului, sindromul de impingement, leziuni musculare și capsulare, leziuni de suprasolicitare, fracturi de claviculă sau fractura de cap humeral, dar și boli degenerative precum artroza.

Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor

Leziunile cartilajului cauzează o mobilitate limitată a articulațiilor și sunt adesea dureroase. Deoarece cartilajul nu este vascularizat, deteriorarea cartilajului se vindecă foarte slab sau deloc, de la sine.

Metodele moderne de tratament regenerativ au ca scop accelerarea procesului de vindecare a țesutului cartilajului deteriorat, prin utilizarea tehnologiilor biomedicale moderne și utilizarea celulelor proprii (autologe) precum și a substanțelor mesagere ale corpului.

În acest scop, sunt disponibile diferite metode, cum ar fi transplantul de celule cartilaginoase, terapia cu celule stem și terapia cu sânge autolog.

AutoCart™ o metodă chirurgicală inovatoare și rentabilă

Cu metoda AutoCart™, avem acum la dispoziție o tehnică chirurgicală foarte inovatoare pentru a repara chiar și leziunile majore ale cartilajului și pentru a păstra articulațiile cât mai mult timp posibil.

În cadrul aceastei operații, prin artroscopie sunt recoltate părți de cartilaj. Direct în sala de operație se prelucrează cartilajul recoltat, se zdrobește și se amestecă cu plasma proprie bogată în trombocite, care se caracterizează printr-un număr mare de factori de creștere. Pasta de cartilaj rezultată este introdusă în defectul cartilaginos. Deoarece se folosesc doar substante autologe (proprii ale corpului), operatia este foarte bine tolerata.

În trecut, un astfel de tratament prevedea mai întâi îndepărtarea cartilajul, cultivarea acestuia timp de câteva săptămâni și apoi reintroducerea lui cu ajutorul unui material străin. Acest lucru este acum posibil cu țesutul propriu al corpului, în cadrul aceleași operații.

Marele avantaj al acestui transplant de celule biologice de cartilaj este că este necesară o singură operație, iar spitalizarea durează doar 2-3 zile.

Despre PremiQaMed

Grupul PremiQaMed este un operator de spitale private din Austria care oferă servicii de înaltă performanță în domeniul medical, cu accentul pus pe o îngrijire medicală excelentă, o calitate excepțională a serviciilor și procese optimizate. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internați.

www.premiqamed.ro

E: [email protected]

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri