AcasăExterneTrump, criticat dur pentru performanța slabă a republicanilor pe care i-a susținut...

Trump, criticat dur pentru performanța slabă a republicanilor pe care i-a susținut la alegerile din SUA: „Cel mai mare perdant”

Pe măsură ce rezultatele de la mijlocul mandatului au apărut marți seară, iar „valul roșu” mult sperat de republicani nu s-a materializat, mulți experți și jurnaliști din tot spectrul politic au arătat cu degetul spre fostul președinte Donald Trump, relatează postul de televiziune de dreapta FoxNews, apropiat de Partidul Republican.

În timp ce mai mulți candidați susținuți de Trump în curse importante au pierdut sau au rămas în urma altor republicani în statele lor, opinia Trump a avut o noapte proastă a întrunit consensul comentatorilor americani.

Fostul strateg de campanie al lui Obama, David Plouffe, a declarat la postul MSNBC: „Cred că trebuie să spunem că Donald Trump a prezidat acum două alegeri de la mijlocul mandatului dezastruoase”. În 2018, partidul lui Trump a pierdut controlul asupra Camerei, deși a câștigat locuri în Senatul SUA. În 2022, republicanii păreau pregătiți să obțină câștiguri uriașe și să preia controlul ambelor camere ale Congresului, dar la primele ore ale dimineții de miercuri controlul asupra Senatului era nesigur.

„Având în vedere istoricul președinților la putere, al democraților care controlează tot Washingtonul, al inflației, aceasta ar fi trebuit să fie o noapte mult mai puternică pentru republicani”, a declarat Plouffe. „O grămadă de motive pentru asta. Dar în fruntea lor se află Donald Trump. El este profund nepopular, a susținut mulți candidați nefrecventabili la Senat”.

Chris Hayes, de la MSNBC, a declarat că republicanii i-au atribuit lui Trump o „putere totemică pe care nu o are” și că acesta i-a „tras pe sfoară” pe republicani.”

„El este nepopular”, a spus Hayes. „El v-a tras pe sfoară astăzi. V-a înșelat. Nu este întreaga poveste… dar este o parte a poveștii, și cu cât mai repede vă debarasați de el, cu atât mai bine este pentru Partidul Republican și pentru democrația americană, punct.”

Jonathan Karl, de la postul ABC, a declarat că încă nu este clar cine va controla camerele Congresului în următorii doi ani, dar l-a declarat pe Trump vinovat. „Ceea ce pot să vă spun este că cel mai mare perdant în această seară este Donald Trump”, a spus Karl.

La CNN, comentatorul conservator Scott Jennings a oferit o analiză destul de contondentă a nopții, juxtapunând performanța candidaților susținuți de Trump în întreaga țară cu cea a guvernatorului din Florida, Ron DeSantis, republican, un potențial candidat pentru 2024 care a fost reales marți cu o victorie zdrobitoare.

„Există o potențială narațiune din această seară că, dacă sunteți un alegător republican cu discernământ care încearcă să își dea seama de viitorul, direcția acestui partid, aflăm încă o dată că Trump nu este un câștigător național pentru republicani”, a declarat comentatorul. El a arătat că guvernatorul DeSantis este câștigătorul alegerilor.

În Georgia, candidatul Herschel Walker, susținut de Trump, părea că nu-l va învinge categoric pe senatorul Raphael Warnock, democrat din Georgia, marți, în ciuda faptului că guvernatorul Brian Kemp, republican, a învins-o deja cu ușurință pe democrata Stacey Abrams în candidatura sa la realegere. Trump l-a susținut cu entuziasm pe Walker, în timp ce s-a certat cu Kemp din cauza înfrângerii sale în alegerile din 2020 în Georgia.

Doug Mastriano, susținut de Trump, a fost învins cu ușurință de democratul Josh Shapiro din Pennsylvania în cursa pentru postul de guvernator al statului, iar doctorul Mehmet Oz, un alt candidat al lui Trump, a pierdut în fața democratului John Fetterman în cursa pentru Senat din Pennsylvania.

Republicanii au pierdut, de asemenea, cursa pentru Senat din New Hampshire, Don Bolduc nereușind să o înlăture pe senatoarea Maggie Hassan, democrată din New Hampshire, iar o susținătoare proeminentă a lui Trump în Camera Reprezentanților, Mayra Flores, republicană din Texas, a fost învinsă marți.

E și o veste bună pentru Trump: republicanul J.D. Vance l-a învins pe democratul Tim Ryan, în cursa pentru Senat din Ohio. Susținătorii lui Trump au prezentat victoriile partidului în Florida și Ohio, foste state oscilante pe care Trump le-a câștigat atât în 2016, cât și în 2020, ca dovadă că a contribuit la transformarea lor în state roșii.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.