x


 • EUR
  4.8738
  USD
  4.1289
string(10) "tehnologie"

TwinStream – ventilatorul care salvează vieți

Aparatul de ventilatie pulmonara Twinstream ™  consta in două unități de ventilație care pot functiona separat sau simultan pentru un singur pacient.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.05.2020, 8:16

Aparatul de ventilatie pulmonara Twinstream ™  integreaza practic doua ventilatoare intr-unul singur si asigura cel mai eficient schimb de gaze controlat. În ventilația cu dublu jet suprapus (SHFJV®), combinatia dintre ventilația cu jet de frecvență normală și jet de înaltă frecvență duce la o curba de ventilatie pulsatila pe doua nivele. Nivelul platoului de presiune, frecventa, precum și durata inspirației și expiratiei pot fi selectate independent pentru fiecare unitate de ventilatie a aparatului. Astfel, oxigenarea, precum și eliminarea CO2 -ului pot fi reglate eficient.

Jet-ul de inalta frecventa este responsabil pentru cresterea oxigenarii sangelui, insa in cazul ventilatoarelor cu jet echipate doar cu inalta frecvență este practic imposibil să se realizeze un schimb de gaz adecvat, eliminarea CO2 fiind ingreunata. Astfel se pune problema alergerii între un model de respirație de frecvență normală cu o eliminare suficientă de CO2 în detrimentul oxigenării sau un model de respirație de înaltă frecvență cu suficientă oxigenare, dar o creștere rapidă a pCO2 (presiunea partiala a dioxidului de carbon).

TwinStream ™ permite ultilizarea simultana sau separata a jeturilor de ventilatie, in functie de necesitate. Datorită spectrului său variat de aplicații, cu ajutorul instrumentelor specifice, acesta poate fi utilizat in sectii precum ATI, Chirurgie toracica, Pneumologie sau ORL, aparatul acoperind toata plaja de pacienti de la nou-născuți la adulți extrem de obezi, putand fi utilizat si in tratatea COVID -19. 

In conditii normale, saturatia de oxigen ,variază între 95% și 100% oxigen in sânge, în timp ce o rată de 93% semnalează medicilor că un pacient poate suferi în curând leziuni ale organismului din cauza lipsei de oxigen. Dacă nivelul de oxigen din sânge scade și rămâne la 80% sau mai putin, daunele pot fi fatale.

Pacienții care dezvolta forme de pneumonie sau detresă respiratorie severă in urma infectarii cu noul Coronavirus,  sunt conectati la un ventilator. Unii pacienți cu COVID-19 coboara rapid sub pragul saturatiei de oxigen 93%, deoarece nivelul lor de oxigen din sânge scade sub 70%, raporteaza statisticile Stat News.

Sistemul  ventilatorului TwinStream asigura o ventilatie eficienta pentru fiecare pacient indiferent de maturitatea plamanului. Fiind un sistem de ventilatie deschis, utilizarea filtrului de expir este obligatorie pentru a nu contamina mediul inconjurator si personalul medical.

Pe scurt , avantajele ventilatorului Twinstream sunt:

 • – Recrutarea eficienta a alveolelor neventilate
 • – Mobilizarea secretiilor si eliberarea cailor aeriene 
 • – Cresterea capacitatii reziduale functionale
 • – Presiune scazuta a ventilatiei (risc minim de barotrauma)
 • – Schimb de gaze mai eficient in comparatie cu ventilatia conventionala
 • – Hemodinamica stabila fara a afecta conducerea fluidelor
 • – Usor de utilizat

 

Aceste aparate funtioneaza cu succes incepand cu anul 2006 la nivel mondial, avand cea mai mare pondere instalata in Germania si Austria. Incepand cu anul 2017 compania Power Medical este distribuitor autorizat in Romania al sistemelor de ventilatie Twinstream, produse de compania Carl Reiner Austria. 

Power Medical este o companie fondata in 2015, avand la bazele ei profesionisti cu o vasta experienta privind echipamentele medicale si service-ul acestora, in domenii precum: ATI, urgenta , cardiologie, pneumologie.

La momentul actual sistemul de sanatate din Romania beneficiaza de mai multe aparate Twinstream, configurate pentru utilizare in sectii de ATI, Penumologie, Chirurgie toracica sau ORL, fiind in curs de livrare si dotare a catorva sectii de ATI, cu destinatie de tratament a pacientilor cu COVID-19.

In parteneriat cu compania Avant Maris Medical, Power Medical este implicata in campania de strangere de fonduri pentru dotarea sectiei de ATI din cadrul  Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”din Bucuresti cu unul din aparatele de ventilatie Twinstream, initiata de Asociatia pentru Intubatie Dificila, cu sprijinul restaurantelor “La Mama”.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul powermedical.ro sau pagina twinstream.eu