AcasăExterneUcraina anunță recucerirea unor localități din regiunea Herson, în sudul țării

Ucraina anunță recucerirea unor localități din regiunea Herson, în sudul țării

Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a postat duminică pe Facebook o poză cu soldaţi ucraineni care ridică steagul într-o localitate despre care menţionează că se află într-o regiune din sudul ţării, pe care Kievul o vizează într-o nouă contraofensivă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Vîsokopillea. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi”, a scris Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui, într-o postare pe Facebook alături de o fotografie cu trei soldaţi pe acoperişuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Recucerirea acestei localităţi ar marca un câştig teritorial tangibil într-o contraofensivă care a început săptămâna trecută şi care vizează sudul ţării. Un obiectiv major al noului efort militar este regiunea Herson, capturată de forţele ruse la începutul conflictului. Herson este situat chiar la nord de peninsula Crimeea.

În discursul său video de duminică noaptea, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că forţele sale au preluat controlul asupra a două aşezări din sud şi asupra unei aşezări şi a unui teritoriu în estul ţării. Preşedintele Zelenski nu a oferite mai multe detalii, menţionând doar că a primit „rapoarte bune” la o întâlnire avută duminică cu comandanţii militari şi cu şeful serviciilor de informaţii.

Şeful statului a mulţumit forţelor ucrainene pentru eliberarea unei aşezări în regiunea Doneţk, preluarea controlului asupra „unor înălţimi” într-o zonă de est în direcţia Lisichansk-Siversk şi eliberarea a două aşezări în sud.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.