AcasăExterneULTIMATUM pentru Ucraina. Mai au doar câteva minute să decidă

ULTIMATUM pentru Ucraina. Mai au doar câteva minute să decidă

Vladimir Putin a dat un ultimatum Ucrainei. Mai au doar câteva minute la dispoziție să negocieze, sau să accepte ce va urma. Liderul Rusiei afirmă că Ucraina irosește șansele de negociere.

Potrivit Antena3,  Rusia a dat oficialilor ucraineni un termen limită până la ora locală 15:00 duminică, pentru a decide dacă se vor întâlni pentru discuții în orașul belarus Gomel.

Vladimir Medinsky, șeful delegației ruse și consilier al președintelui Vladimir Putin, a declarat agenției de presă de stat RIA Novosti că vor rămâne până la timpul alocat și vor aștepta un răspuns.

”De îndată ce primim această confirmare, vom porni imediat să ne întâlnim cu omologii noștri în cadrul negocierilor”, a spus Medinsky. ”Suntem pentru pace”.

Bate ceasul pentru Ucraina

Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că ar fi dispus să poarte discuții cu Rusia, dar a respins propunerea acestora de a avea o întâlnire în Belarus. Statul este un aliat al Rusiei și a jucat un rol cheie în invadarea Ucrainei.

În același timp, departamentul de Stat al SUA a declarat joi că Zelenski rămâne ”o țintă principală pentru agresiunea rusă”, în timp ce președintele însuși a spus că ”inamicul m-a marcat drept ținta nr. 1”.

”Dacă discuțiile sunt respinse, partea ucraineană va purta toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge”, a spus Medinsky. ”Dar noi rămânem aici până la ora 15:00 în așteptarea unui răspuns din partea ucrainei”.

Președintele belarus Alexandru Lukașenko a declarat duminică că ”așteaptă” ca Ucraina să vină în țară pentru negocieri cu Rusia: “așteptăm. Toată lumea este în Gomel, așteaptă. Dacă vor veni, atunci vor fi negocieri”

Ultimele Articole