Ultimul scandal din PNL: cine a pierdut mai rău în faţa PSD

Liderii PNL au dus lupta pentru Congres la un alt nivel, cel al reproşurilor privind preşedintele care a dus partidul la un scor electoral cât mai prost, după ce anterior avuseseră rezultate de invidiat. Protagoniştii au fost Ludovic Orban, actual preşedinte, şi Emil Boc, primar al Clujului şi fost preşedinte al PDL.

Subiectul a fost deschis de Orban, cel care s-a referit la unele critice ale lui Boc privind rezultatul slab de la ultimele parlamentare. „M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier, care a luat partidul după alegerile prezidenţiale, era în jur de vreo 40-41%, alegerile prezidenţiale din 2009, şi din câte îmi aduc aminte, în 2012, scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de 18% ca reprezentare parlamentară, aşa că în materie de învăţăminte şi de învăţăminte de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Emil Boc a luat foc şi într-o intervenţie la Digi24 a tunat şi fulgerat la adresa lui Orban. „Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal”, a declarat Boc. De asemenea, a amintit că PNL a terminat la parlamentare în spatele PSD, în timp ce el, în 2008, a reuşit să obţină mai multe mandate ca PSD. Fostul preşedinte al PDL a mai spus că personal, în anul 2012, „nu s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan”, ci a mers să candideze uninominal, la Primăria din Cluj-Napoca, în timp ce în Capitală, un Orban a fost deschidere de lista la Cameră, PNL a ieşit al treilea, după USR PLUS şi PSD.

Anterior, Orban făcuse referire doar la dezastrul electoral al PNL din 2016, când sub conducerea Alinei Gorghiu, între locale şi parlamentare liberalii au pierdut 12%, ajungând la legislative la 20%. La acea vreme PNL se afla în opoziţie, dar imaginea lor era asociată cu cea a Guvernului Cioloş, compus din tehonocraţi.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed