Umana Fertility, cea mai nouă clinică de fertilitate din București. Investiție de 3 milioane euro, echipă medicală solidă și echipament medical de ultima oră

  • Umana Fertility, cea mai nouă clinică de fertilitate din București
  • Acționarul majoritar al Umana Fertility este George Peltecu, antreprenor în serie în industria de healthcare, cu un exit de succes la activ;
  • Ceilalți acționari co-fondatori Umana sunt: Dr. Corina Manolea, Dr. Corina Gică, Dr. Mirona Furtună și Embriolog Mihaela Radu;
  • Investiția inițială de 3 milioane de euro permite Umana Fertility să ofere deja românilor care se confruntă cu probleme de fertilitate acces la echipament medical și tehnologie de ultimă oră, precum și la o abordare integrată, centrată pe pacient, la standarde internaționale;
  • În primii 3 ani, Umana Fertility își propune să efectueze peste 2.000 de proceduri de reproducere umană asistată.

Infertilitatea este o problemă de sănătate publică. În ultimele două decenii, în România, natalitatea a scăzut considerabil. În 2023, s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 145 de ani, iar în acest moment una din patru sarcini este obținută cu ajutorul procedurilor de Reproducere Umană Asistată (RUA).

Umana Fertility a fost creată de un grup de investitori în sănătate și specialiști în tratamente RUA pentru a răspunde acestei nevoi în creștere și pentru a seta un nou standard de performanță medicală și grijă pentru pacient.

George Peltecu: “Sunt ferm convins că investiția noastră va aduce beneficii pe termen lung nu doar pentru pacienții noștri, ci și pentru întreaga comunitate medicală din România. În următorii 3 ani, ne propunem să avem peste 2.000 mii de pacienți care să beneficieze de proceduri RUA cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. De altfel, investiția noastră este o investiție în viitor pentru că nu ne oprim la o singură clinică. Vom construi un lanț extins la nivel național și ne propunem să inaugurăm anual un astfel de centru. Ne propunem să setam un nou standard de excelență în furnizarea serviciilor de fertilitate, demonstrând că sănătatea și eficiența financiară pot merge mână în mână într-o afacere de succes.

George Peltecu, absolvent Georgetown University, este antreprenor în serie în healthcare, co-fondator Nativia, un business de obstetrică din care a făcut exit în 2023 către rețeaua Regina Maria, și asociat în Cronos Med, un business de medicină estetică.

Investiția de 3 milioane de euro în tehnologie de vârf e susținută de o echipă medicală integrată, un model de business robust și un management profesionist.

George Peltecu: “Investiția noastră în tehnologie de ultimă generație și într-o echipă medicală dedicată arată angajamentul nostru față de românii care se luptă cu infertilitatea. A început să crească numărul celor care ajung la medicul specialist în infertilitate (46%), însă în continuare este mult prea mic. De altfel, aproape un sfert din sarcinile actuale sunt obținute cu ajutorul procedurilor RUA. Pentru a susține nivelul de vârf al tratamentelor am alături 4 co-fondatori, toți cu expertiză solidă în infertilitate: Dr. Corina Manolea, Dr. Corina Gică, Dr. Mirona Furtună și Embriolog Senior Mihaela Radu.”

General managerul Umana Fertility este Gabriel Ioniță, un profesionist în management medical cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. Responsabilitatea acestuia va fi aceea de a veghea la alinierea standardelor de performantă medicală, implementarea unor proceduri de tratament centrate pe pacient și utilizarea eficientă a celor mai noi tehnologii pentru RUA, disponibile în clinică.

Echipa Umană Fertility se angajează să aibă un impact pozitiv major în piața de sănătate din România.

Lupta românilor cu infertilitatea

Problemele legate de infertilitate sunt din ce în ce mai des întâlnite: cifrele oficiale menționează că un cuplu din cinci se confruntă cu probleme legate de infertilitate. În realitate, având în vedere un cumul de factori aferenți vieții moderne: stresul, alimentația nepotrivită, prioritizarea vieții profesionale care deseori presupune o decizie târzie de a avea un copil sau diagnosticarea târzie, cuplurile care se confruntă cu probleme de infertilitate sunt probabil mult mai multe decât spun cifrele oficiale.

Infertilitatea este o boală care în 40-50% din situații are cauze mixte: atât infertilitate masculină, cât și feminină.

Despre Umana Fertility

Umana Fertility propune o abordare integrată, centrată pe pacient, construind pe expertiza complementară și experiența robustă a celor patru fondatoare și mizând pe echipamentele medicale și tehnologia de ultimă generație.

Misiunea Umana Fertility este aceea de a folosi puterea medicinei, tehnologiei și a informației pentru a ajuta fiecare om să aibă șansa să devină părinte.

Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de Umana Fertility ne gășiți la adresa: The Bridge II, Str. Sergent Constantin Ghercu, nr. 1A, București sau la nr. de telefon: 031 9897 sau ne puteți vizita pe https://umanafertility.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed