Un adolescent care a slăbit 50 de kg în 10 luni, internat la cardiologie, în Iași. A luat pastile de pe un site

Un adolescent internat la Iași după ce a slăbit 50 de kilograme, începe să-și revină, anunță medicii citați de Ziarul de Iași. Acesta a urmat timp de 10 luni un tratament cu pastile pentru slăbit văzut pe internet. Părinții au explicat că a făcut asta din cauza felului în care era tratat în școală de ceilalți copii.

Adolescentul se află în continuare internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, starea sa fiind una staţionară.

„Este internat în secţia de Cardiologie şi primeşte tratament specific patologiei”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Adolescentul a fost transferat cu un elicopter de la Botoşani la Iaşi după ce a ajuns la spital cu probleme de echilibru, lipsit de putere, iar medicii au observat că ar fi vorba şi de alte afecţiuni, inclusiv la nivelul inimii.

Acesta ar fi luat decizia de a slăbi după ce în urmă cu un an cântărea aproape 100 de kilograme. În demersul său a folosit inclusiv suplimente alimentare pentru slăbit, care l-au adus la un pas de moarte.

Specialiştii ieşeni în nutriţie au explicat că nu există remedii şi tratamente miraculoase pentru scăderea în greutate şi că produsele pentru slăbit care pot fi găsite în mediul online sunt periculoase pentru sănătate. De asemenea, curele drastice pentru slăbit pot avea urmări pe toată durata vieţii, mai spun specialiştii, de la afectarea unor organe, cum ar fi inima, până la dezechilibre hormonale grave.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri