x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(14) "techampscience"

Un atac cibernetic fără precedent aproape că a îngenunchiat Canada

Peste zece mii de conturi ale unor utilizatori ai serviciilor guvernamentale online au fost piratate prin atacuri cibernetice, au anunţat sâmbătă autorităţile canadiene, citate de AFP.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.08.2020, 13:00

Atacurile au vizat serviciul CLeGC, utilizat de circa 30 de ministere federale, şi conturi la Agenţia fiscală din Canada, a explicat secretariatul Consiliului Trezoreriei într-un comunicat.

Parolele şi numele de utilizatori a 9.041 de deţinători de conturi CLeGC “au fost dobândite într-un mod fraudulos şi utilizate pentru a încerca să obţină acces la servicii guvernamentale”, au precizat autorităţile. Toate conturile afectate au fost anulate.

În jur de 5.500 de conturi la Agenţia fiscală a Canadei au fost vizaţi în acest atac şi în altul, au precizat autorităţile, adăugând că accesul la aceste conturi a fost suspendat “pentru a proteja informaţiile contribuabililor”.

A fost deschisă o anchetă de către guvern şi poliţia federală pentru “a stabili dacă au fost aduse atingeri vieţii private şi s-au obţinut informaţii din aceste conturi”, au explicat autorităţile.

Potrivit canalului public CBC, un anumit număr de canadieni au semnalat, de la începutul lunii august, că au văzut informaţii bancare asociate contului lor la Agenţia fiscală canadiană au fost modificate.

De asemenea, au fost făcute pe numelor lor plăţi legate de ajutorul canadian de urgenţă, un sprijin financiar introdus de guvern din cauza pandemiei de COVID-19, fără ca ei să solicite acest lucru.

Tipul de atac respectiv utilizează numele de utilizator şi parolele obţinute în urma unor piratări de conturi recente, profitând de faptul că mulţi internauţi folosesc aceleaşi coduri pentru mai multe conturi, au precizat autorităţile.