AcasăActualitateUn colaj cu imagini cu conținut explicit a apărut pe ecran la...

Un colaj cu imagini cu conținut explicit a apărut pe ecran la o dezbatere organizată de Ministerul Cercetării

Incident de securitate la dezbaterea privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României. Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom, scrie publicația Captura, pe pagina de Facebook. Incidentul a fost confirmat pentru G4Media.ro de Bogdan Manolea, directorul Asociației  pentru Tehnologie și Internet, unul dintre participanții la dezbateri.

”Incidentul este real. Din păcate lucruri de genul ăsta se pot întâmpla atunci când comunicațiile sunt ”securizate pe hârtie”. De aceea este important ca legea să privească doar aspectele legate de securitata cibernetică națională, nu toate prostiile care se pot întâmpla pe internet în România”, a declarat Manolea.

Potrivit Captura, dezbaterea a fost organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.

Printre participanți se numără trei secretari/subsecretari de stat, parlamentari, un oficial de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, consilieri de miniștri sau activiști din societatea civilă.
Dezbaterea are mai multe mize privind libertatea de exprimare pe Internet în viitorul apropiat. Una dintre controverse vizează atribuțiile sporite ale SRI, în viziunea proiectului de lege, de a bloca conținut considerat “terorist” înaintea vreunui verdict judecătoresc.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.