Un executiv de la Time, la cârma joint venture-ului

Se pare că grupul celor cinci caută un director executiv permanent şi se va axa pe dezvoltarea unor standarde comune pentru ediţiile digitale, într-un efort comun de a scoate bani din conţinutul online. Totodată, presa internaţională titrează că publisherii iau serios în considerarea dezvoltarea propriei platforme de e-reading, ceea ce i-ar trimite în competiţie directă cu Amazon, care a dezvoltat instrumentul similar Kindle, şi care percepe o cotă de 70% din încasări publisherilor şi reţine o mare parte din datele utilizatorilor.

O confirmare din partea celor implicaţi este aşteptată la începutul acestei săptămâni. Ştirea vine după ce o parte dintre publisherii amintiţi şi-au anunţat intenţia de a dezvolta servicii sau instrumente online în acest sens. Recent, Rupert Murdoch, proprietarul News Corp, declara că “jurnalismul este o marfă scumpă” şi a făcut un apel către organizaţiile care furnizează ştiri pentru a înceta să mai livreze gratuit conţinut.

“Trebuie să facem o treabă mai bună în a convinge consumatorii că ştirile şi informaţiile de încredere şi de înaltă calitate nu vin gratuit”, a spus Murdoch, în cadrul unui seminar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed